SPOR

Galatasaray: 85 - TED Ankara Kolejliler: 58

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 12. haftasında evinde TED Ankara Kolejliler’i ağırlayan Galatasaray rakibini 85-58 yenerek Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası arası öncesinde moral kazandı.Hafta içinde oynadığı Fenerbahçe derbisinin...



Hafta içinde oynadığı Fenerbahçe derbisinin ardından bu karşılaşmayı kazanarak ligdeki 12. maçında 10. galibiyetini elde eden sarı-kırmızılılarda Lindsay Whalen 19 sayı-5 asistle takımının en skorer ismi olurken Şebnem Kimyacıoğlu da 3/3 üçlükle 13 sayılı bir katkı verdi.

Lindsay Whalen’ın içeri kat ederek art arda bulduğu sayılarla başlayan sarı-kırmızılılar, daha ilk çeyrekte kontrolü eline alarak ilk 10 dakikalık bölümü 16-8 önde tamamladı. Hücumda kaptırdığı topları potasında hızlı hücumlardan gelen sayılar şeklinde gören TED Ankara Kolejliler’de Ana Dabovic’in çabaları da yetersiz kalınca devreye 48-29’luk skorla girildi.

Şebnem Kimyacıoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle farkı daha da açan Galatasaray, üçüncü çeyreğini 71-48 önde kapattığı maçın son çeyreğinde de kontrolü elinde tutarak maçtan 85-58 galip ayrıldı.