Diyarbekirspor'un sosyal medyadaki Ermenistan logolu arma ve isim değişikliği görseli Türkiye'nin gündemine oturdu.

TFF 2’inci ligde bu yıl mücadele edecek olan Diyarbekirspor'un kulüp Başkanı Serkan Genç, sosyal medyadaki iddiaların ardından açıklama yaptı. Genç, kulübün isminin değiştirildiğine dair basında yer alan haberler ve tartışmaların kulüp bilgisi dışında geliştiğini belirterek, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gururla Diyarbekirspor ismini taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI TANTAN'DAN SERT TEPKİ!

Eski İçişleri Bakanı, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Diyarbekirspor hakkındaki iddialara sert tepki gösterdi.

Tantan sosyal medya hesabı Twitter'dan tepkisini şu sözlerle ifade etti:

'Diyarbakır milattan önce de milattan sonra Anadolu'da olduğu gibi bir Türk şehridir ve bu Türk şehrini kirletmeye kimsenin gücü yetmez. Türkistan kelamının mayaladığı bu kıtanın, bölgenin ve havzanın her karış toprağı Türk kimliği ile iç içedir ve öyle kalmaya devam edecektir. Diyarbekirspor hakkında bugün gündeme gelen logo ve isim değişikliği iddiaları kabul edilemeyecek bir meseledir. Söz konusu iddialar, kulübün ligde kalması için büyük uğraş veren rahmetli Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve  bu armaya destek veren herkese ihanet olur.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Diyarbekirspor yöneticileri bu durumun bilgileri dışında yaşandığını söylese de aksiyon almalıdır. Bir spor kulübünün ülkemizi birlik ve beraberliğine zarar verecek logo, isim ya da herhangi bir unsur barındırması kabul edilemez. Sporun kitleler üzerindeki etkisini kimse küçümseyemez. Bölücü faaliyetlere zemin hazırlayacak amblem, isim ve benzeri değişiklere göz yumamayız. Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de emperyalizmin kirli planlarına geçit vermeyecek, bağımsızlık mücadelesini sürdürecektir. Bu tip provokatif olaylara karşı TBMM’nin gereken yasal çalışmayı ve tepkiyi ortaya koyması gerekir.'

Editör: Kerim Öztürk