Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
 Yeni sezon öncesi 4. hazırlık maçında Serie A'nın güçlü ekiplerinden Napoli ile karşılaşan Galatasaray, 9 kişi tamamladığı 90 dakika sonrasında sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.. Özellikle ilk yarıda hayli bir kötü görüntü veren Cimbom, ikinci yarıda olumlu sinyaller verse de yorgunluğa yenik düştü. İtalya ligini Juventus'un ardından ikinci sırada tamamlayan Napoli yenilenmiş kadrosuyla ilk dakikalarda G.Saray'ın üstüne kâbus gibi çöktü. 60 bin taraftarının desteğini alan Napoli, 5. dakikada Burak'ın kaptırdığı top sonrasında Pandev'le öne geçti. İlk 30 dakikalık bölümde savunmada büyük hatalar yapan G.Saray'da forvette Burak'ın etkisizliği dikkat çekti. Yeni transfer Chedjou'nun da güven vermeyen oyunu özellikle teknik heyeti endişelendirdi.
BİR MAÇTA ÜÇ SİSTEM
Maça 4-3-1-2 dizilişiyle başlayan Fatih Terim, sahanın en silik isimleri Burak, Eboue ve Melo'yu soyunma odasında bırakarak, ikinci yarıda takımını sahaya 4-2-3-1 taktiğiyle sürdü. Tecrübeli çalıştırıcının bu değişiklikleri Napoli'nin oyundaki hakimiyetini kaybetmesine, G.Saray'ın da orta sahada topa daha çok sahip olması ve pozisyon bulmasına sebep oldu. 58'de Mesto'dan kurtulup ceza sahası içi sol çaprazından sert şut çıkaran Amrabat skora dengeyi getirdi. İmparator, 68'de yaptığı değişikliklerle klasik 4-4-2 düzenine geçince G.Saray, oyunun kontrolünü yine Napoli'ye verdi. Tribünde otururken bile terlenen bir ortamda iyice yorulan Cimbom, 81'de Zuniga'nın golüyle 2-1 geriye düştü. 90+1'de Dany'nin Malaga maçında olduğu gibi penaltıya sebebiyet vererek Muslera'yla birlikte kırmızı kartla oyun dışına çıkmasından sonra topun başına geçen Insigne, Eray'ı avlayarak maçın skorunu belirledi: 3-1.
STAT: San Paolo Stadı
NAPOLİ (4-4-2): Rafael - Mesto, Cannavaro (dk.46 Fernandez), Britos, Armero (dk.46 Dossena) - Callejon (dk. 68 Zuniga), Dzemaili (dk.77 Radosevic), Behrami (dk.46 Gökhan İnler), Insigne - Hamsik (dk.56 Mertens), Pandev (dk.66 Calaio)
GALATASARAY (4-3-1-2): Muslera - Eboue (dk.46 Sabri), Chedjou, Dany, Riera - Hamit (dk.77 Kazım), Melo (dk.46 Engin (Eray dk.90+2), Selçuk (dk.68 Emre Çolak) - Sneijder (dk.68 Umut) - Burak (dk.46 Amrabat), Drogba (dk.68 Elmander)
GOLLER: Pandev (dk.5), Amrabat (dk.58), Zuniga (dk.82), SARI KART: Chedjou KIRMIZI KARTLAR: Dany, Muslera (dk.90+1)
HAKEM: Maurizio Mariani



G.Saray bereketi
Sezon açılışını G.Saray ile yapan Napoli, kasasını hatırı sayılır bir parayla doldurdu. Biletlere yoğun ilgi gösteren Napolili futbolseverler 70 bin kapasiteli San Poulo Stadı'nda çok az boşluk bıraktı. Yapılan açıklamada 58 bin biletin satıldığı belirtildi.


Drogba'dan süper jest
Drogba ve Sneijder, dünkü maç öncesi takım otelinde balkona çıkıp İtalyan taraftarları idman tişörtlerini attı. Yaşanan arbede sonrasında 4-5 yaşlarında küçük bir kızın ağladığını gören Drogba, güvenlik görevlilerine seslenip “O kızı içeri alın. Kendisine hediyem olacak” diyerek minik kıza tişört hediye etti.


Kutlamalar iptal
İtalya'da yaşanan otobüs kazası sonrası 39 kişinin hayatını kaybetmesi sonucunda sezon açılışını G.Saray maçıyla yapan İtalyan ekibi bütün maç öncesi hazırlanan kutlama ve eğlenceleri iptal etti. Yeni transferler tek tek taraftarlara tanılıtılırken, başlama  düdüğü öncesi saygı duruşu yapıldı.

Editör: TE Bilisim