MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Aydın'ın Germencik ilçesinde, Germencik Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından 'Sağlıklı Aile İçi Eğitim Semineri' düzenlendi.

Eğitimci-Yazar Alaiddin Girgin tarafından verilen seminer, 11-19 tarihleri arasında 5 seansta tamamlandı. Germencik Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni yerinde yapılan seminere katılan 65 kişiye, eğitim sonunda katılım belgesi verildi. Kişilik tiplerinin anlatıldığı ve bu kişilik tiplerine göre nasıl davranılması gerektiği, bu karakterlerin iyi ve kötü yönlerinin izah edildiği seminerde, isteyen katılımcılara şahsi raporları verildi.

Yapılan test sonucu verilen bu şahsi raporlarda kişinin karakter özellikleri, dikkat etmesi gerekli durumlar, eşine ve çocuklarına davranış şekilleri, zayıf ve kuvvetli yönleri anlatılıyor. Dernek Başkanı Ali Rıza Yağcı, "Seminer sonrası gördük ki bizim insanımız eğitime ve öğrenmeye önem veriyor. Burada öğrenilen şeyler bize, bizim kim olduğumuzu anlatıyor. Bizim kişiliğimize ayna tutuyor. Farklı karakterdeki eşlerin birbirlerine nasıl davranması gerektiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatıyor. Çok faydalı oldu." dedi.

Katılımcılardan Seyfullah Durur, "Çocuk eğitiminde dikkat etmemiz gereken şeyler, aile içinde yaşanan çatışmaların sebeplerini seminer sonunda daha iyi anladık. Şunu da gördük ki bilinçli olduktan sonra çözülemeyecek bir problem yok. Böyle bir eğitim bizim kendimizden sakladığımız şeyleri bize gösterdi. Bize, kendimizi gösterdi." diyerek memnuniyetini ifade etti.

Semineri veren Alaiddin Girgin ise "Eğitim seminerlerimizde kişiye özel nokta atışı yapıyoruz. Kendini tanıyan kişi nasıl davranacağını bilir. Yaşam kalitesi artar. Mutsuz evliliklerin altında eşlerin kendini ve eşini tanıyamaması yatıyor. Hanım, eşiyle iletişimi kuzey yönünden kurmak istiyorken, bey de eşine batı yönden yaklaşıyor. Bunlar bir noktada buluşup, anlaşamazlar. Yapılması gereken şey, hanım da bey de birbirlerine yarımşar açı dönerek Kuzeybatı yönde buluşmaları ve bu yönde iletişim kurmaları. İşte biz bu seminerlerde evli çiftlerin kendilerini ve eşlerini tanıyıp nelere dikkat etmesi gerektiğini gösteriyoruz." diye ifade etti.


Editör: TE Bilisim