TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Aksaray Belediyesi'nin Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği Ramazan Sokağı etkinliklerinin son konuğu Grup Tillo oldu. 'Ortağız Bir Namusa' adlı eserleri ile tüm Türkiye’ye kardeşlik mesajı veren ve Kürtçe, Zazaca, Arapça, Türkçe seslendirdikleri ilahilerle tanınan Grup Tillo, bu kez Aksaray’dan tüm Türkiye’ye birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Mustafa Kadaş, Celal İnan ve Veysi Ata'dan oluşan Diyarbakırlı Grup Tillo üyeleri, açık hava tiyatrosunda Aksaraylılarla buluştu. 'Ortağız Bir Namusa' adlı eser ile programa başlayan Grup Tillo, dört dilde seslendirdiği ilahilerle Aksaray halkını duygulandırdı. Grup Tillo’nun lideri Mustafa Kadaş, 4 dilde teröre karşı birlik çağrısı yaptıklarını ifade ederek, “Bizim amacımız bu topluma bir çağrıda bulunmak Türkiye’de yaşayan tüm ırkların hepsinin tek vatan ve tek bayrak altında yaşadığını, yüzyıllardı gelen kardeşliğimizi hiçbir şeyin hiçbir gücün bozamayacağını anlatmaktır.” dedi.

Program sonrası Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Grup Tillo’ya programa katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve tablo hediye etti.Cihan

Editör: TE Bilisim