Köylerde ölü yok lakin derin bir yas var. Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Kırgeriş, Damlı ve Bağlama köyünün 500 hektar yani 5.000.0000 metrekare toprağı köylünün İlçenin şehrin onayı olmadan Trabzon Şalpazarı Gökçeköy mahallesine veriliyor.

İktidar ve Trabzon Büyükşehir AKP’nin Şalpazarı ve Kürtün ilçe belediye başkanları MHP’nin şimdi Şalpazarı’nda sevinç paylaşımları Kürtün hüzün ve trajedi yaşanıyor.

Dünyanın neresinde kendi köyünün toprağı köylünün, ilçenin, ilin rızası onayı alınmadan başka bir ile, ilçeye, mahalleye devredilir?!

Böyle bir örnek var mıdır?

Biz devletine, milletine, yasalara bağlı insanlarız ama bu Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Gümüşhane’de sanki evlerden cenaze çıkmış gibi yas tutulmaya dönmüştür.

Her hak sahibi bu yanlışın düzeleceğini ümit ediyor. Son derece kaygılı ve dalıp giden sigaranın birini yakıp diğerini söndüren etrafla irtibatı kesen kabuğuna çekilen, küsen, içine kapanan çok huzursuz insan görüntülü günler yaşıyoruz.

Şehirden siyasi iktidara, Cumhur İttifakı’na tavan destek verilmiş. Siyasi destekse kralı verilmiş ama haklarını, hukuklarını koruması gerekenler köylüyü sahipsiz çaresiz ve yalnız ve yüz üstü bırakmıştır.

Vallahi köylülerin ağzını bıçak açmıyor! Böyle şey olur mu böyle adaletsizlik haksızlık olur mu?

Buna gönül koymak bir çift laf edenleri de mikser karıştırıcı, provokatör diye iftira ve çamur atmaya muhatap etmek kelimenin tam anlamıyla tam bir vicdansızlıktır.

Biz haksızlığa uğrayanın yanında olan, yanlışı düzeltmeyi dünyevi ve uhrevi inançlarımızın gereği sayan ilke, ülkü sevda adamlarıyız.

Hiç kimseye kin, iftira ve husumet duymayız. Haksızlık yapmaktan Allah’tan  korkarız.

Şimdi mağdur, mazlum ve onuru gururu çiğnenen insanların yanında olmak kendini önce bu şehrin hemşerisi gören herkesin boynunun borcudur.

Öncelikle Gümüşhanelilerin hak, hakikat dostu, adalet diyen herkesin bu sürece söyleyecek sözü olmalıdır.

Gümüşhaneliler gayet sakin, vakarlı olarak bu yanlışı düzeltilmesi için her türlü meşru mücadele için ant içtiler. Bu da onların analarının ak sütü gibi hakkıdır.

Kaldı ki Trabzon’dan Giresun’dan ve civar vilayetlerde de Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinde bu karar ŞOK etkisi yaptı.

Herkes sahi neler oluyor anlamaya çalışıyor!

Kararı her duyan sabırla inatla kenetleniyor. Siyasetin karar mercilerine ulaşmak İçin yoğun bir hazırlık var. Bu konu üzerinden hiç kimsenin ucuz siyaset yapma çamur atma karalama diye bir derdi olmamalıdır.

Bu sürece ve mücadeleye zarar verir. Adında Gümüşhane bulunan köy ilçe ve il STK’larını siyasi partileri bu yanlışa engel olmak İçin katkı, emek ve destek vermeye davet ediyoruz.

İktidar, muhalefet ucuz siyaset derdine düşmeden gerekirse Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sayın İçişleri Bakanına, Sayın Cumhurbaşkanına birlikte ulaşmaya davet ediyoruz.

Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü! Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü!

Herkesi kamuoyu nezdinde o mazlum mazbut onur, gurur, vakar sahibi köye ve köylülere desteğe çağırıyoruz.

Bu kabus dolu zifiri karanlık geceden umutla sabaha uyanmak isteyenlere müjdeli haber için alarm vermeliyiz.

O üç köyümüzün hayvan otlatan çobanları kıyamete kadar kendi merasında kaçan, hayvan otlatan durumuna düşmemelidir.

Herkesi kutlu meşru hak mücadelesine köylülerin dili, sesi, soluğu, nefesi olmaya davet ediyoruz!

Kutlu yolun yolcularına selam olsun!

 

Sabri ŞENEL – 20.12.2021 / Ümraniye -İSTANBUL


Editör: TE Bilisim