Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 1 Kasım erken seçimleri ardından bazı İl Başkan Yardımcıları, İl Yöneticileri ve Delegelerin genel merkeze tepki göstererek istifa ettiği MHP İzmir'den bu kez Devlet Bahçeli'ye destek geldi. 
MHP İzmir İl Yönetim Kurulu Necat Karataş Başkanlığında üyeler ve ilçe başkanlarıyla toplandı. Yapılan toplantıda öncelikle istifa eden başkanlık divanı üyeleri ve bir il yönetim kurulunda görev alan üyenin durumu masaya yatırıldı. İl başkanı olan Necat Karataş, yıllarca beraber çalıştıkları arkadaşlarının istifa etmesinden üzüdlüğünü böyle bir istifanın edilecekse bile basın yoluyla edilmemesi gerektiğini söyleyen Karataş ve il yönetim kurulu üyeleri istifaları oy birliği ile kabul etti.

İstifalarn kabulu üzerine her durumda ve zeminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emrinde çalışmalarıan devam edeceklarin kararını alan MHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra MHP İzmir İL Başkanı Necat Karataş'a da başkanlık divanından iftifa sonucu boşalan yere gerekli atamaları yapmak için tam yetki verdi.

Yapılan toplantının son aşamasında da 1 kasım seçimlerinin sonuçlarının değerlendirilmesine geçildi. MHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Mehmet Koyukan, Alpay Gökmen, Hakan Ürün, Cumhur Tüzemen, Mustafa Karakuş ve Rıza Dönmez ayrıca Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gökçedağ 1 Kasım erken seçimleri sonrası Milliyetçi Hareket Partisi'nin oylarındaki düşüş sebebiyle yaptıkları yazılı açıklamada "Demokrasilerde kural bellidir. Başarısız olan gitmeli, yerini daha iyilerine bırakmalıdır.

Parti, bizim şahsi malımız değildir. Bize inancın, güvenin ve umudun kaybolduğu bu ortamda, bulunduğumuz koltuğa yapışmak değil, bu koltuğu hak edenlere bırakmak yakışır. " demişler ve istifalarını vermişlerdi.
Editör: TE Bilisim