Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 BDP heyeti, İmralı’daki görüşmenin ardından Abdullah Öcalan’ın PKK yöneticilerine verilmek üzere yazdığı mektubu Kandil’e ulaştırdı. Görüşme sonrasında Kandil yönetimi mektuba yine mektupla yanıt verdi.

ÖCALAN’IN YAZDIĞI MEKTUP KANDİL’E ULAŞTI

İmralı'nın Kandil'e gönderdiği mektup BDP aracılığıyla muhataplarına ulaşırken, BDP ve DTK Eşbaşkanlarından oluşan 6 kişilik milletvekili heyeti, Süleymaniye'de dün gün boyu Kandil'den gelecek yanıtı bekledi. Kandil'in bombalanması başta olmak üzere bazı tereddütler nedeniyle örgüt ile BDP heyetinin görüşmesi gecikti. Milliyet’te yer alan habere göre, görüşmede BDP'li heyet, örgütün beyin takımı Murat Karayılan, Sabri Ok, Duran Kalkan ve diğer yöneticiler ile Öcalan'ın gönderdiği mektubu geniş kapsamlı değerlendirdi.

ÖCALAN'A MEKTUPLU YANIT

Örgüt yöneticileri, görüşme sonrasında eylemsizlik, Kuzey Irak'a çekilme ve silah bırakmaya kadar gidecek olan planı içeren Öcalan'ın mektubuna yine mektupla karşılık verdi. Kandil yönetimi, mektubu Öcalan'a ulaştırılmak üzere BDP heyetine verdi.

Editör: TE Bilisim