Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Hasan Ali Kaldırım, tek düşüncelerinin Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu söyledi.

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Çarşamba günü Trabzonspor ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesinde Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Hasan Ali Kaldırım, iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, Türkiye Kupası’nı kazanıp sezonu anlamlı bir şekilde bitirmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye Kupası’nı kazanmanın çok önemli olduğuna değinen başarılı futbolcu Hasan Ali Kaldırım, tamamıyla bu maça konsantre olduklarının belirtti. Kaldırım, "Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kaldık. Ben güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Hem UEFA Avrupa Ligi’nde, hem de Süper Lig’de sonuna kadar zorladık. Ancak maalesef bu iki kulvardaki başarımızı kupa ile süsleyemedik. Kupa maçı artık sezonun son maçı olacak." diyerek, şunları söyledi:

"Türkiye Kupası’nı kazanarak, sezonu anlamlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Bu kupayı da taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz. Sezonun tamamına baktığımızda güzel geçti diyebilirim. Avrupa Ligi’nde yarı final oynamak bence çok önemliydi. Güzel bir tecrübe oldu diye düşünüyorum. Ligi istediğimiz gibi bitiremedik ama 3 kulvarda da oynamak zordu. Şimdi ise tek düşüncemiz Türkiye Kupası’nı kazanmak. Fenerbahçe demek, her sene kupa kaldırmak demektir."

Kupa finalindeki rakibi Trabzonspor’u da değerlendiren Hasan Ali, “Trabzonspor, bakıldığında zor bir sezon geçirdi. İstediklerini yapamadılar. Bizim gibi onlar da ellerinden geleni yapacaktır. Rakibimize oranla daha iyi bir sezon geçirdik. Trabzonspor karşısında da iyi oyunla kupayı kazanacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda final maçına çıkacak olmalarının kendileri için çok önemli olduğunu da kaydeden başarılı oyuncu, “Final maçının anlamı tek maç olmasıdır. Bana göre daha az hata yapan kazanacaktır. Çok iyi konsantre olmamız gerekir. Bu sezon final maçı olarak gösterebileceğimiz çok sayıda maça çıktık ve bu anlamda tecrübeliyiz. Ben de ilk kupamı burada kaldırmak istiyorum. Böylece güzel bir şekilde sezonu kapatmayı istiyoruz.” dedi.

Sezonun tamamına bakıldığında ilk yarıya oranla ikinci yarıda daha fazla dinlenme şansı bulduğunu ve bunun da gelişimine olumlu bir katkı yaptığının altını çizen Hasan Ali Kaldırım, “Sezonun ilk yarısında fazla dinlenme fırsatı bulamadım. Sezon ortasına kadar haftada 2 ya da 3 maç oynayarak geçirdim. Ancak Lig’in ikinci yarısında Reto Ziegler'in gelişiyle daha fazla dinlenme şansı buldum. Şimdiye kadar 49 maç oynadım. Kupa finalinde de hocam şans verir de oynarsam 50.maçım olacak. Ben, Fenerbahçe’deki ilk sezonumda bu sayının iyi olduğunu düşünüyorum. Genel olarak iyi bir sene oldu. Gelecek sezon için de daha tecrübeli, daha iyi bir Hasan Ali’nin sahada olacağını düşünüyorum. Böyle büyük bir camiada oynayarak tecrübe kazandım diyebilirim. Benim için her şey çok güzel geçti. Dediğim gibi sezonun ikinci yarısıyla dinlenme ve daha fazla koordinasyon çalışma fırsatı buldum. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim