Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Öncelikle Yalçın Güzelhan'ın notunu verelim...
IŞİD İNFAZ GÖRÜNTÜLERİNİN ABD'Lİ SENATÖR JOHN McCHAIN'IN ÇANTASINDA NE İŞİ VAR ? YOKSA BU GÖRÜNTÜLER HOLLYWOOD'DA HAZIRLANAN PSİKOLOJİK HARP SİLAHLARI MI?
(Yalçın Güzelhan)
Haberalp'in zorunlu değerlendirmesi:
Yalçın beyin bu notunda sözü edilen stüdyo görüntüleri. basından takip edildiği üzere sadece stüdyoda çekilmiş ve güya Libya'da yaşanmış Amerikalı askerin sahte infaz görüntülerinin bir Amerikalı senatörün cep telefonundan çıkmasıyla ilgilidir.
Olay şöyle gelişmiştir: IŞİD ile yakın ilişki içinde olduğu dile getirilen Amerikalı senatör Ukrayna'ya ziyarete gitmiş ve bu ziyaret sırasında cep telefonundaki bilgiler hacklenmiştir.
Hacklenen görüntüler arasında IŞİD'in infaz görüntülerinin olduğu farkedilince konu hızla medyaya servis edilmiştir.
Görüntülerde, stüdyo ortamında çölde infaz yapılıyormuş gibi gösterilip, sonra kameralar stop ettiğinde oyuncular ayağa kalkmaktadırlar.
Şu notu düşmek hepimizin vicdani bir borcudur.
IŞİD'in askerlerimizi yaktıkları görüntülerin de böyle çekildiği anlamına gelmemekte sadece şüphe doğurmaktadır.
Zaten Yalçın bey de bu şüpheyi dile getirmiştir. Asla Türk askerleriin yakılması da sahte diye bir sonuca ulaşmamıştır.
Kamuoyu sadece devletten açıklama beklemektedir. "Evet, bu görüntüler sahtedir" açıklamasına şiddetle ihtiyaç duyuyoruz. Yoksa özünde Milliyetçi olan toplumumuzun ruh sağlığı bozulacaktır.
Üzerinden 4 gün geçmesine rağmen yetkililerden bir açıklama gelmemesi hepimizi üzmektedir.
IŞİD'in ya da Amerika'nın propagandasına da alet olmayız ama bir an için olayın doğru olabileceğini düşünürsek de şehitlerimizin ruhlarının bizim olayı sahte sanmamızla büyük azap duyacaklarını hesap etmemiz lazım.
İşte bu vebalin altında hiç birimiz kalamayız! O nedenle lehte ve aleyhteki haberlere ihtiyatla yaklaşıyoruz.
Yetkililerden tek ricamız var: Bu görüntülerin gerçek olup olmadığı acilen araştırılıp kamuoyu da doğru bilgilendirilmelidir. Geçirilen her dakika toplumumuzun ruh sağlığına zarar vermektedir. Bu askerler gerçek mi? Aileleriyle birlikte teşhis edildiler mi? Videodaki düzgün konuşan ve Türk vatandaşı olduğu şüphesiz olan kişinin bilgilerine ulaşıldı mı? Ailesi, Türkiye'deki ilişkileri inceleniyor mu vs. vs.
(Haberalp)







Editör: TE Bilisim