Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı bölgelerimizde devam eden yağışların sabah saatlerinden itibaren, kuvvetli kuzeybatılı rüzgarlarla (50-70 km/saat) birlikte; Marmara'nın doğusu ( İstanbul , Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova), Batı Karadeniz bölümü (Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop), Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde (Beypazarı, Nallıhan, Güdül ve  Ayaş ) kuvvetli (20-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.

 

DOĞU AKDENİZ'DE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın batı kıyı ilçelerinde "çok kuvvetli" yağış beklendiğini bildirdi.

"İstanbul'da musluktan su içilebilir" "İstanbul'da musluktan su içilebilir"

Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin, Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın batı kıyı ilçeleri Dörtyol, Erzin, İskenderun, Belen ve Samandağ'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşlardan ve ilgililerden, ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski,  yıldırım çarpması, heyalan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

 

SICAKLIKLAR 8 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklığının iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Bugün saat 05.30 sıralarında  İstanbul  genelinde sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu. Duraklar ve kapalı mekanlar yağmurdan kaçan vatandaşlarla doldu.

 

KARTAL-PENDİK  ARASI  D-100 TRAFİĞE KAPANDI

Sabah saatlerinde İstanbul'u etkisi altına  alan  sağanak yağmur, zaman zaman şiddetini artırdı.  Araçlar  yolda biriken su birikintilerinden dolayı ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Kartal - Pendik  arasındaki  D-100 Karayolu aşırı yağış ve su baskınları nedeniyle trafiğe kapandı.

Aşırı yağıştan toplu taşıma  araçları  da etkilendi. Arıza yapan toplu taşıma  araçlarında  bulunan vatandaşlar yollarına yaya devam etmek zorunda kaldı. (DHA)

Editör: TE Bilisim