MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Ankara-Kayseri D-262 karayolunun Kırşehir bölümünde ve kent içinde Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince trafik tedbirlerini arttırdı.

Trafik Denetleme Şube polis ekipleri, Kırşehir şehirlerarası karayollarında yaptığı denetimlerde trafik kazalarının genellikle hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışlardan kaynaklandığı anlatılan broşürler ile sürücüleri uyarıyor.

KIRŞEHİR ÇEVRE KARAYOLUNDA 5 POLİS EKİBİ GÖREV YAPIYOR

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Ramazan Bayramı öncesi ve bayram tatili sonuna kadar Ankara’dan Kayseri yönüne giden araç yoğunluğunun yaşandığı Kırşehir D-262 çevre karayolu üzerinde yapılan trafik denetlemelerine, 3 sabit, 1 devriye, 1 radar olmak üzere toplam 5 Trafik Denetleme Şubesi polis ekibi katılıyor.

ŞEHİR İÇİNDEKİ BULVAR VE KAVŞAKLARDA 7 EKİP GÖREV YAPACAK

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bayram öncesi ve bayram süresince, Kırşehir kent merkezinde 7 trafik polis ekibi görev yapacak. Ramazan Bayramı dolayısıyla alışveriş yapmak isteyen vatandaşların oluşturacağı yoğun yaya ve araç trafiği dikkate alınacak. Özellikle Ankara Caddesi, Terme, Lise, Atatürk Caddesi, Uzun Çarşı bölgesi başta olmak üzere, şehir içi yollarda yapılacak olan trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlalleri gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.

ÇEVRE YOLU BAĞLANTILI KAVŞAKLAR VE MEZARLIKLARDA TRAFİK TEDBİRLERİ ALINACAK

Şehir çıkış bölgeleri ve şehirlerarası bağlantılı kavşaklarda bulunan ekipler, yetki belgesiz yolcu taşıyan araçlar üzerinde denetimlerini sürdürecek. Arife günü ve bayram sabahı mezarlık ziyareti yapmak isteyenlerin mezarlık güzergahlarında oluşturacağı yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle, Şehitlik, Aşıkpaşa, Bağbaşı, Kümbetaltı gibi çevre yolu güzergahındaki ana kavşaklarda ve mezarlık kapılarında gerekli trafik tedbirleri alınacak.

Ayrıca, şehirlerarası terminale giriş-çıkış yapan araçların takoğrafları, alkol muayenesi, yetki belgesi, zorunlu mali mesuliyet sigortası, zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, sürücü belgeleri, fenni muayene, araçlarda bulundurulması zorunlu araç ve gereçlerin bulunup bulunmadığı, lastik durumu kontrolleri yapılacak. Eksikliği bulunanların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek. Ramazan Bayramı tatil süresine tüm güzergâhlarda radarla hız kontrollerine devam edilecek.

Cihan

Editör: TE Bilisim