YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) ile Ziraat Bankası arasında en az beş yıllık ve yeni vergi mükelleflerine yönelik kredi anlaşması imzalandı.

Birlik binasında düzenlenen imza törenine Birlik Başkanı şükrü Ayyıldız, Ziraat Bankası girişimci pazarlama yöneticisi İsa Şahan Kum, girişimci pazarlama yetkilileri Cemil Yanar, Taylan Karaarslan ve pazarlama asistanı Ali Kerem Çakmak katıldı. Başkan Şükrü Ayyıldız yaptığı açıklamada günümüzde esnaf ve sanatkârın, Ahilik'ten gelen ilkelerini kaybetmeden, istikrar unsuru olma özelliğini muhafaza ederek kısıtlı sermayesi ile faaliyetlerine devam etmeye çalıştığını söyledi.

Girişimci pazarlama yöneticisi Kumcu ise Avrupa Topluluğu’nun rekabetçilik ve yenilikçilik çerçeve programı altında sağlanan destek kapsamında Ziraat Bankası olarak KOBİ’lere yeni finansman imkânları sunduklarını ifade etti. Kumcu, “KOBİ’ler, ek maddi teminat vermeden cazip faiz oranlarıyla maddi duran varlık finansmanı ve işletme sermayesi ihtiyacını karşılama imkanı buluyor. Söz konusu destek kapsamında özellikle kadın girişimcilere yönelik daha düşük faiz oranları ve esnek vade seçenekleriyle ilk kez işini kuran veya işini büyütmek isteyen girişimcilere 50 bin TL’ye kadar nakdi kredi imkânı sunuyoruz. Yıllık cirosu 2 milyon Euro’yu geçmeyen, çalışan sayısı 9 ve daha az olan, azami 5 yıldır faaliyet gösteren KOBİ’ler. Sınırlı bir süre için geçerli olacak bu imkândan faydalanmak isteyen girişimci esnaf ve sanatkarımızı Ziraat Bankası şubelerimize bekliyoruz.” diye konuştu.

MESOB ile yapılan anlaşma kapsamında kredi başvurularının Ziraat Bankası şubelerine yapılabileceğini belirten Kumcu, bayanlara bir yıl ödemesiz, erkeklere altı ay ödemesiz dönem opsiyonu olduğunu ve bayan girişimcilere öncelik verildiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Birlik Başkanı Ayyıldız ile Ziraat Bankası girişimci pazarlama yöneticisi Kumcu arasında kredi anlaşması imzalandı.

Editör: TE Bilisim