Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Türk ekonomisinin kendi iç dinamiklerini sorgulaması, sektörü çeşitlememesi, inşaat sektöründen geçinmeye odaklanma, en önemlisi siyaset finansmanında bu sektörü kaynak gören ısrarlar, bakan atama politikaları tamamen ayrı başlıklar ...
Ancak Amerikanın Türk ekonomisi üzerine yönelik yapmaya çalıştığı Türkiye’yi çökertme operasyonudur.
Kendilerince Büyük Ortadoğu Projesinde sıra artık Türkiye’ye gelmiştir.
Fetö ile yapamadıklarını şimdi ekonomik vuruşlarıyla deniyorlar.
....
ÇIKIŞ YOLU...
Türkiye belirgin bir biçimde stratejik müttefiklerini çeşitleyip güçlenmelidir. Türk Cumhuriyetleriyle ilk güçbirliğinin ardından AB ve Rusya dan sonra gerekirse Çin ile daha marka projeleri hayata geçirmeliyiz.
...
Düşük işçilik Türkiyeyi Avrupanın üretim üssü yapar. Çin’in son 25 yıldaki büyüme stratejilerini inceleyelim, Almanyanın ikinci dünya savaşından sonra 30 yılda dünya sanayisinin öncüsü nasıl olduklarına bakıp, eğitimden baslayıp benzer projeleri biz de icraya alalım. Cazibe Merkezi projelerine geri dönelim. 4-5 yıl sanayiye odaklanalım.
Araziyi sanayiciye satmayalım. Hatta fabrika binası yapalım, Sanayicilere istihdam garantili tahsis edip, üretimi büyütüp ihracatı uçuralım.
...
Emperyalizmin sırttan vuruşlarına dikkat kesilelim.
Siyasetin mikrofon dalaşının ise, bugün hiç sırası değil.
Herkes üretimin bir neferi, yurt dışındaki akrabalarından destek alıp ihracatın temsilcisi olmalı, ayrıca bu ülkede üretilenlerin müşterisi olalım, bu iş düzelir. Gerçek seferberlik budur.
...
Özetle konu rahip Brunson değil, BOP ....

Yüksel Yalçın/ 12.08.2018




Editör: TE Bilisim