KADINLARIMIZA CUMHUR İTTİFAKI RUHUNU ANLATIYORUZ“ KADINLARIMIZA CUMHUR İTTİFAKI RUHUNU ANLATIYORUZ“
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye’de özellikle son zamanlarda Avrupa Birliği (AB) fonlarından en iyi şekilde faydalanarak yeni projeler geliştirildiğini söyledi. Aksoy, ilin bundan en etkin şekilde fayda sağladığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bölge İŞKUR müdürlerine yönelik Samsun’da düzenlediği toplantıda, gençlerin iş sahibi olmalarının kapısını açacak olan 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı'nı tanıttı. Atakum ilçesindeki Türk-İş Eğitim Merkezi’nde İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG-PRO) Temsilcisi Alper Zeytun, çevre illerden İŞKUR müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Samsun Valisi Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda başlatılacak hibe programı bilgilendirme toplantısının önemine değindi. Türkiye’de, özellikle son zamanlarda AB fonlarından en iyi şekilde faydalanarak yeni projeler geliştirildiğini kaydeden Aksoy, bu kapsamda birçok kurum ve kuruluşun AB kaynaklarından yararlanarak gerçekleştirdiği çok önemli projeler olduğunu, bunlardan Samsun’un en etkin şekilde fayda sağladığını hatırlattı. Yapılan projelerin kabulü anlamında Samsun’un ilk 3 ilden biri olduğunu sözlerine ekleyen Vali Aksoy, bu anlamda kurumlarda çalışan personelin bu konuda bilgi ve birikiminin üst düzeyde olduğunu, bundan en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini kaydetti.

İKG-PRO Temsilcisi Alper Zeytun da yapılacak projeleri finanse etmek için 24 milyon Avro’luk bir bütçenin ayrıldığını ifade etti. Zeytun, Türkiye’deki istihdamın artırılması ve gençlerin bu noktada daha fazla girişimde bulunmaları için 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Bu kapsamda istihdamın sağlanmasının yanı sıra kurum ve kuruluşlardaki insan kaynaklarının da güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Zeytun, şunları ifade etti:

“Bir önceki program olan ‘Genç İstihdamının Artırılması’ çalışmaları sonucu bugüne kadar hibe programının uygulandığı 43 ilde 90 bin vatandaşımıza ulaşılmıştır. Bu programda gençlerin istihdamına yönelik engellerin kaldırılmasına yönelik 127 hibe projesi yürütüldü. Yine aynı çalışmada 2 bin 497 gencimizin istihdamı ve 218’inin de kendi işini kurması sağlanmıştır. Bugün burada olmamızın temel nedenini oluşturan 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı' ise eğitim ile istihdam arasındaki uyumun sağlanması, gençlerin gelişen sektörlere yönlendirilmesi ve sektörlerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının sağlanması amaçlanarak hazırlanmıştır. Yine bir çok ilde gençlerin iş gücüne dahil olması için kariyer danışmanlığı ve girişimcilik eğitimlerine devam edilecektir. Bu çerçevede sizlerden de gençlerimizin işsizlik sorununa kalıcı bir şekilde çözüm bulmaya yönelik hazırlanan ve Türk insanının girişimci ruhunu yansıtan sonuç odaklı projeler bekliyoruz.” Konuşmaların ardından katılımcılara sunumlar yapıldı.


Editör: TE Bilisim