SPOR

Lizbon’da köşe bucak Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde bu akşam Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe’de taraftarlar, Lizbon sokaklarını doldurdu.Maçı izlemek için Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Lizbon’a gelen sarı – lacivertli taraftarların...



Maçı izlemek için Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Lizbon’a gelen sarı – lacivertli taraftarların bir bölümü şehrin sokaklarında gezerken bir bölümü de cafelerde oturdu. Fenerbahçe taraftarlarının söylediği melodileri öğrenen sokak çalgıcıları da sarı – lacivertlilerin coşkusuna eşlik etti. Çalgıcılar, Fenerbahçe’nin turu geçeceğini dile getirdi.

Lizbon'un en ünlü meydanlarından biri olan Praça de Comercio’da (ticaret meydanı) toplanan bir grup taraftar da coşkuyla Benfica – Fenerbahçe maçını beklemeye başladı. Maç için İstanbul’dan gelen diş doktoru Murat Sözmen, Lizbon’daki coşkuyu 15 Mayıs’ta Amsterdam’da oynanacak UEFA Avrupa Ligi finaline taşımak istediklerini söyledi. Sözmen, Fenerbahçe’nin Benfica’yı 1 – 0 yeneceği yönünde de skor tahmininde bulundu.

Bu arada yaklaşık 10 bin sarı - lacivertli taraftarın Lizbon'a geldiği belirtilirken, Fenerbahçe sevdalılarının maça ilgi göstermeyen Benficalıların almadığı biletleri de almak için çalıştığı ileri sürülüyor.