Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Manisa'daki ölümlerin yüzde 46'sının dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandığını bildirdi.

Manisa'da daimi ikametgaha göre nedeni tespit edilebilen ölüm sayısının 2015 yılında 9 bin 480 olduğu bilgisini veren Müdür Akyol, "Ölüm nedeni tespit edilebilen ölümlerin yüzde 45,6'sı dolaşım sistemi hastalıkları ve yüzde 17,9'u ise iyi ve kötü huylu tümörlerden (malign ve beningneoplazmlar) kaynaklanmış ölümler. Yüzde 11,6'sı solunum sistemi hastalıkları, yüzde 5,2'si dışsal yaralanma ve zehirlenmeler. Yüzde 5,1'i iç salgı bezi beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar ve yüzde 4,1'i sinir sistemleri ve duyu organları hastalıklarından kaynaklanmaktadır." dedi.

Ege Bölgesi illeri arasında, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu ilin Denizli (yüzde 53,7) olduğunu aktaran Akyol, "İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il İzmir (yüzde 22,5)'dir. Ege Bölgesi illeri arasında solunum sistemi hastalıklarından kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il Kütahya (yüzde 13,8), iç salgı bezi beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklardan kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il yine Kütahya (yüzde 8,4)'dır. Dışsal yaralanma ve zehirlenmeler kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il Muğla (yüzde 6,8) iken sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il Muğla (yüzde 6,1)'dır." diye konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim