YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Mersin'de kabuğu ile beraber yenilen tek narenciye çeşidi olan kamkat üretimi artıyor. Gribin düşmanı olarak ifade edilen kamkat meyvesine her geçen gün rağbetin artığını belirten üretici Arslan Eyce, yediveren özelliği taşıyan meyvenin kilosunun 35 ile 50 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını kaydetti.

Mersin'in Silifke ilçesinde genellikle saksı içerisinde evlerde ve iş yerlerinde süs bitkisi olarak yetiştirilen, 'minyatür portakal' olarak da bilinen kamkatın narenciyeye alternatif meyve olabileceği bildirildi. İlk yıllarda deneme amaçlı dikimini yaptığı kamkat meyvesinin şuanda üretimini yaptığını kaydeden Arslan Eyce, "Tek bir ağaç dikerek başladığını bu meyveden şuanda 250 fidan diktim. Bu fidanlardan da beklediğimden daha fazla verim aldım." dedi.

Kamkatın geçtiğimiz yıl, özellikle iç piyasadan yoğun talep gördüğünü belirten Eyce, bu yıl kilosunun 35 ila 50 lira arasında satmayı hedeflediklerini kaydetti. Kamkatın yurtiçinde çok bilinen bir ürün olmadığını belirten Eyce, yurtdışında yoğun talep alan meyvenin kilosunun 90 ila 100 lira arasında satıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim