Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, eski futbolcusu ve 6 yıl takım kaptanlığı yapan Metin Diyadin'i teknik direktör olarak takımın başına getirdi. Başkent ekibi genç teknik adamlı 1 yıllık anlaşma imzaladı.

Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki imza törenine kulüp başkanı İlhan Cavcav, yönetim kurulu üyeleri Enis Safi, Hakan Kaynar ve Arif Ölmez de katıldı. Törende konuşan Başkan Cavcav, Diyadin’in içlerinde yetişen ve 10 yıl futbolcu olarak görev yapmış, bunun 6 yılında takımın kaptanlığı yapmış bir isim olduğunu söyledi. Cavcav, Diyadin'in teknik direktörlük kariyerine de Gençlerbirliği’nde başladığını hatırlatarak, kardeşleriyle sözleşme imzalamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Diyadin’in hem karakter hem de kişiliği bakımından tanıdıkları ve sevdikleri bir insan olduğunu anlatan Cavcav, “Biz de elimizden geldiğince kendisine ve ekibine yardımcı olacağız, izlediği oyuncuları almaya çalışacağız. Hocamızın istediği oyuncularla temaslarımız sürüyor. Bugüne kadar Serkan Yanık, Nizamettin Çalışkan ve Milan Smiljanic’e imza attırdık. Genel olarak 5-6 oyuncu aynı ülkeden olduğu için sıkıntı olacak diyorlar. Ama ben iyi bir yöneticinin bunun üstesinden geleceğini düşünüyorum. Metin Diyadin’de de böyle bir kabiliyet olduğunu biliyorum." diye konuştu.

Başkan İlhan Cavcav, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada ise "Kendi oyuncularımızdan Petrovic’i bonservisiyle satmak istiyoruz. Gaziantepspor’da kiralık olarak oynayan Oktay ise tekrar aramıza katıldı. Onunla ilgili kararı da yine teknik direktörümüz Metin Diyadin verecek.” dedi.

“GENÇLERBİRLİĞİ KEYİF VERECEK”

Gençlerbirliği’ne tekrar gelmenin gururunu yaşadığını dile getiren teknik direktör Metin Diyadin de, “Profesyonel olduğum, kaptanlığını yaptığım ve teknik direktörlüğe başladığım yere geri gelmenin gururunu yaşıyorum." diyerek şöyle konuştu:

"Oyun yapısı olarak, ofansif bir futbol sergilemek istiyoruz. Kafamda oluşturmak istediğim oyun yapısı bu. Alt yapıdan oyuncular çıkartacağız, aynı zamanda kemik bir kadromuz olacak. Geçtiğimiz yıllardan çok daha farklı çok daha keyif veren bir Gençlerbirliği izleteceğiz.

Son 3-4 haftaya rahat giren bir Gençlerbirliği değil son 3-4 hafta hala hedefi olan bir Gençlerbirliği olacak. Son yıllarda izlediğimiz takımın hem oyun olarak hem de derece olarak üzerine çıkmak istiyoruz. Futbol oynadığım döneme yakın bir oyun oynatmak istiyorum."

Editör: TE Bilisim