Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 AKP’nin yürüttüğü ve çözüm adını verdiği süreç nedeniyle iktidara tepkili seçmenin desteğini alarak oylarını yükselten MHP...

AKP’nin yürüttüğü ve çözüm adını verdiği süreç nedeniyle iktidara tepkili seçmenin desteğini alarak oylarını yükselten MHP, 1 Kasım genel seçimlerinde ise vekillerinin yarısını kaybetmişti. TBMM’de HDP’nin de altında vekile sahip olarak dördüncü parti konumuna gelen MHP’de 1 Kasım dönüm noktası oldu. Alınan bu mağlubiyet, tabanda “Değişim” çağrılarını artırdı. Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın ardından tabanın sesine kulak veren Meral Akşener de çıkıp, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.



247 İMZA YETERLİ AMA

Bir süredir bu üç isim, olağanüstü kurultayı imkanlı hale getirmek adına tüzük kurultayı için noter tasdikli ve ıslak imzalı dilekçe topluyor. 247 imza toplamaları yeterli olsa da değişimi isteyen üst kurul delegelerinin sayısının çok daha fazla olduğunu göstermek ve kongreye güçlü gidebilmek için Aydın, Oğan ve Akşener’in çalışmaları sürüyor. Bugün bazı ulusal gazetelerde ortaya atılan iddiaya göre 400’ün üzerinde imza toplandı ancak bunlardan 62’si imzasını geri çekti.

İMZASINI GERİ ÇEKEN YOK

Ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Değişime öncülük eden isimlerden aldığımız bilgilere göre bin 200 küsur üst kurul delegesinden şu ana kadar 518’i değişim için imza verdi. Bu sayının toplam üst kurul delegesi sayısının yarısını aşması için çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğü belirtildi. 62 üst kurul delegesinin imzasını geri çektiğini de yalanlayan değişim öncüleri, şu ana kadar 20 üst kurul delegesinin iki adaya da imzalı dilekçe gönderdiğini, bu nedenle değişim için toplanan imza sayısında 10 civarında bir azalma olduğunu kaydetti.

İLİMİZDE 13 İSİM VAR

Kocaeli’de de şu güne kadar 10 üst kurul delegesinin imza verdiğini açıkladık, 3 ismin daha imza verdiği ancak kamuoyunda duyulmasını istemediği bilgisine de ulaştık. Bu sayıda da bir azalmanın söz konusu olmadığı gibi dahada artabileceği bildirildi.

 

Meral Akşener’e gönderilen imza sayısının diğer adayların çok çok üstünde olduğu ise gelen başka bir bilgi. Ancak şu anda 3 isimde de bir ayrılık söz konusu değil, tüzük kurultayını toplamak adına, ortak hareket ediyorlar. Basında çıkan ayrılıklar olduğuna dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Editör: TE Bilisim