Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 MHP'li milletvekili Ümit Özdağ: "TSK'ya operasyon izni vermeyen valiler yargılanacak"dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Çözüm sürecinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği, ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.” itirafı büyük yankı uyandırdı.

Bu sözlerin ardından Hürriyet'e konuşan bir askeri yetkili, “3 ilde 290 operasyon talebinin 282'sine izin çıkmadı.” dedi. Konuyu değerlendiren muhalefet temsilcileri ve uzmanlar, operasyon izni vermeyen valilerin suç işlediğini söyledi. Aynı zamanda güvenlik uzmanı olan MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları kayıt altına aldığını ifade etti. Operasyon izni vermeyen valilerin yargılanacağını söyledi. Özdağ, “Bir komiser yardımcısı, iki tane polisle yolda giderken hırsızı gördüğünde, hırsızı yakalamak isteyen polislere ‘yakalamayın' derse suç işlenmiş olur. Aynı şekilde valiler de suçlu şu an. Valiler mahkemeye gidince ‘biz siyasi otoriteden emir aldık' diyecekler ama mahkeme yazılı emir soracak. Muhtemelen valiler de sözlü emir var diyecek. Bu da bir işe yaramayacak.” ifadelerini kullandı.        

Güvenlik uzmanı Prof. Dr. Nihat Ali Özcan ise yalnızca valilerin değil, savcıların da sorumlu olduğunu ifade etti. Özcan, “Zamanında doğru karar verilmemişse bir hukuki sorumluluğu var. Hukuki sorumluluk, sadece valilerde değil savcılarda da var. Çünkü bir suç işlendiğini ihbar alan ya da bununla ilgili bir bilgiye sahip olan savcının resen harekete geçmesi lazım. Bu mevzu sadece valilerle sınırlı değil. Savcının da sorumluluğu var.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim