Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa milletvekili birinci sıra adayı İbrahim Özyavuz, geçtiğimiz dönemde Şanlıurfa’da 400 proje hayata geçirdiklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Faruk Çelik’in projelerini eleştirdi.

Kavşakları proje saydığını dile getiren Özyavuz, “2000’li yıllarda temeli atılan eserleri kendi projesi sayıyorlar. Son dönemde bir tek mega projeleri var mı?” diye sordu.

MHP adayı İbrahim Özyavuz, AK Parti’nin Şanlıurfa’da halkı 400 proje ile aldattığını ifade attı. AK Partililerin her 3 ayda başbakan veya cumhurbaşkanını Şanlıurfa'ya getirerek defalarca hizmete açtıkları eserleri tekrar tekrar hizmete açıldığını öne süren Özyavuz, 7 Haziran öncesi açılışı yapılan birçok eserin hala inşaat halinde olduğunu ileri sürdü.

“1997 YILINDA TEMELİ ATILAN HASTANEYİ HALA BİTİREMEDİLER”

Temeli 1997 yılında atılan Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hala bitirilemediğini belirten İbrahim Özyavuz, kentteki önemli projelerin tamamının önceki hükümetler tarafından yapıldığını ifade etti.

AK Parti’yi halkı aldatmakla suçlayan MHP milletvekili adayı, “Kendileri 400 proje ile yola çıktı, ben şimdi bakıyorum, Urfa’da bu 400 proje içerisinde bir tane mega proje var mı? Bu mega projelerden kendisine bahsetmek istiyorum belki bunları bilmiyordur. Kendileri açıklama yaptılar, Müze yaptık diye, Anavatan Partisi zamanında, Erkan Mumcu döneminde temeli atılan müzeler bitirildi. 1997 yılında Harran Üniversitesi Hastanesi'nin de temeli atıldı ama onu daha bitiremediler. 400 projenin içerisinde birkaç tane kavşak ve 10-15 sene önce ihale edilen çevre yolunun bağlantılarından bahsediyorlar. Yani geçmişte yapılan hizmetler derken, Gap Havaalanı gibi bir proje yaptın mı, 1991 yılında kurulan Harran Üniversitesi gibi bir projen oldu mu yani, Urfa’ya ikinci bir üniversite mi yaptılar. Yine 1991 yılında temeli atılan Gap Arena Stadyumu gibi bir projesi oldu mu, Atatürk Barajı, Hipodrum ve 500 yataklı devlet hastanesi gibi bir projesi oldu mu?” diye sordu.

Açılışı yapılan Eyübiye Devlet Hastanesi'nin hala çevre düzenlemesi yapıldığını aktaran Özyavuz, şunları kaydetti: “Gitsin Çocuk ve Kadın hastalıkları hastanesine baksın, 'Eyyubiye’ye biz hastane yapıyoruz' diyorlar, her 2-3 ayda bir Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı getiriyorlar temelini atıyorlar, açılışını yapıyorlar. 'Diş hastanesini açtık' dediler. Ben bugün geçtim daha çevre düzenlemesini yapıyorlar. Eğer kalenin aydınlatılmasını veya Harran’da 2003 yılından bu yana devam eden Harran Sur çevresini bir proje olarak sayıyorsa o zaman bir şey demeye gerek yok.”

HALKIN ÖNÜNE ÇIKARDIĞIN BELEDİYE BAŞKANI NEREDE?

AK Parti adayı Faruk Çelik’in şehri donattığı ‘sözümüzün eriyiz, halkın neferiyiz’ pankartlarına da tepki gösteren MHP milletvekili adayı, belediye başkanlığından istifa eden Celalettin Güvenç’e gönderme yaparak “önce halkın önüne koyduğun belediye başkanı nerede? Onun hesabını ver.” diye sordu.

Özyavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Faruk Çelik'in seçim afişlerini bazen görüyorum, zaten kendisinden başka kimsenin afişi de yok gibi, birde afişleri var diyor ki, ‘Sözümüzün eriyiz Urfa’nın neferiyiz.’ Buradan kendisine sormak istiyorum, sözünün eriysen Urfa’nın da neferiysen bir soruya cevap ver; 763 proje yaptırdığın, Urfa’nın önüne çıkardığın Belediye Başkanın nerede? Bir defa bunun hesabını ver. Sonra Urfa’nın neferi sözünün eri ol, ama sen ne sözünün erisin, ne de Urfa’nın neferisin, sen Urfalıları sömürdüm, Urfa’yı bitirdin ve çekip gideceksin."

Editör: TE Bilisim