Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ankara’da meydana gelen patlamada 90’ın üzerinde insanın ölümü ve 200’den fazla insanın yaralanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Amasya birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Sarı, “Maalesef Türkiye güvenli bir ülke olmaktan çıkartılmak üzeredir.” dedi.

Seçim çalışmalarını Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde devam ettiren Sarı, vatandaşların Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili görüşünü sormaları üzerine şunları söyledi: “AKP, 13 yıl önce hükümeti devraldığında terör sıfır noktasındaydı. Bölücü, yıkıcı örgütlerin beli kırılmıştı. Ortada IŞİD gibi terör örgütleri de yoktu. Suriye kaosa girmemiş ve teröristlerin cirit attığı ülke haline getirilmemişti.
AKP, 13 yıllık iktidar dönemde öyle bir siyaset izledi ki, bir yandan Ortadoğu ülkeleri istikrarsızlaşıp terörle boğuşur hale gelirken, diğer yandan Ortadoğu’nun bütün sorunları Türkiye’ye bulaştı. Dün büyük müsamaha gösterilen IŞİD militanları artık büyük şehirlerimizde kol geziyorlar. Nerede ne zaman ne tür eylem yapacaklarını bilemiyoruz. Teröre verilen tavizler Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir.”

Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye giden vatandaşlarını gitmemeleri konusunda uyardıklarını da hatırlatan Sarı, şunları kaydetti: “Türkiye giderek bir kaosun içine çekiliyor. Saray’da oturan padişah hazretlerinin aklı fikri Başkanlıkta. 7 Haziran’da 400 milletvekili verseydik böyle olur muydu diye kendi kendime çok düşünüyorum.
Türkiye’de devleti çalıştırması gereken insanlar devleti etkisiz hale getirince karşımıza böyle bir ortam çıktı. Güvenlik zafiyeti en üst noktaya ulaştı. Ben yüzlerce insana istihdam sağlayan bir iş adamıyım. Bir ülkede bir işadamının yatırım yapması için o ülkenin her şeyden önce güvenlikli olması gerekir. Maalesef Türkiye hızla güvenlikli bir ülke olmaktan çıkartılmak üzeredir.”

Terörün panzehrinin MHP olacağını savunan Sarı, “95 insanımızın ölümünde elbette istihbarat zafiyeti vardır. Gayri resmi açıklamalarda hayatını kaybeden insanların sayısının 128 olduğu da söyleniyor. Ne ölçüde doğru bilemiyorum ama Türkiye’de uygulanmak istenen kaos planında hükümetin yarattığı zaafın büyük etkisi olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Ondan ötürü bu hükümetin bir an önce gitmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim