Alanya’daki apart oteller yok oluyor Alanya’daki apart oteller yok oluyor
MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş ve yönetim kurulu üyeleri, gezici 'Çanakkale 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi'ni ziyaret etti.

Manavgat 100. Yıl Kapalıspor Salonu'nda açılan müzede Çanakkale Savaşı'nda yaşananları günümüz insanlarımıza hayal ettirmeye yönelik olarak 4 bin adet obje ve 25 adet anlatım tablosu ve Çanakkale şehitlerinden oluşan temsili bir şehitlik sergileniyor. Müzeyi gezen MHP İlçe Başkanı Gubaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Çanakkale Savaşı Malzemeleri Gezici Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslandan müze hakkında geniş bilgi aldı.

Çanakkale 1915 Sebdülbahir Savaş Malzemesi Müzesi'nden etkilendiklerini belirten Gubaş, Çanakkale'ye gidemeyenler için gezici müzenin yakın tarihte yurt savunmasında yaşanan sıkıntıları tanıma ve öğrenme adına fırsat olduğunu kaydetti. Gubaş, "Çanakkale'de büyük mücadeleler verilerek toprakları savaş alanlarını, siperleri ve şehitliği görme fırsatım olmuştu. Çanakkale ruhunu yerinde yaşamıştım. Ancak gidemeyenler için böyle bir müzeninin kurulması Türkiye'nin ve dünyanın tek gezici müzesi olma ayrıcalığına sahip olan bu muhteşem müzenin vatandaşların ayağına kadar getirilmesi çok önemli. Millî birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatması ve yeni nesillere anlatılması , canlı tutulması adına müzeyi kuranlara ve Manavgat'a getirenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim