AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili takipsizlik kararıyla ilgili olarak Sivas Adliyesine itiraz dilekçesi verildi. Kahramanmaraş savcılığı tüm şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili Sivas Adliyesi önünde toplanan partililer adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Cengizhan Erol, “Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğü, ölüme terk edildiği sabit olduğu halde onun dosyasının kapatılması için üstün gayret gösterildiğini üzülerek takip etmekteyiz.” dedi.

Daha önce de bir kısım şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verildiğini aktaran Erol, “Şimdi tüm şüpheliler yönünden verilen takipsizliği de anlamamız ve kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler gerçeğin peşindeyiz. Maddi gerçekleri, dosyada var olan delilleri yok sayarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararını kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Cengizhan Erol, dava ile ilgili 7 yıldır bir arpa boyu yol alınamadığını öne sürerek, “Algı operasyonları ile olaya kaza süsü verilmeye çalışılmıştır. Olay aydınlatılmadığı gibi üzerini örtmek için türlü çabalar verilmeye devam etmektedir.” görüşünü savundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp’ün de bulunduğu partililer daha sonra Sivas Adliyesi Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi sundu.Cihan

Editör: TE Bilisim