Gezi Parkı direnişini haber yapmaması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan ve protestolara maruz kalan NTV dün direnişe bir sansür daha uyguladı.

Taksim Gezi Parkı direnişini haber bültenlerine dahil etmeyen, direnişin polis şiddetine maruz kaldığı, Reuters fotomuhabiri Osman Örsal’ın objektifine takılan ‘kırmızılı kadın’ fotoğrafı tüm yabancı basının manşetini süslediği 3. günde bile direnişe birkaç saniye ayıran, 100 bin insanın Taksim’de polis şiddetine maruz kalmasına bile sessiz kalmasıyla ipin ucunu kaçıran NTV dün Gezi Parkı direnişine bir sansür daha uyguladı.

Dün Oğuz Haksever’in sunduğu ‘Akşam Haberleri’nde fon resmi olarak Taksim Meydanı ve üzeri pankartlarla dolu olan AKM binasının fotoğrafı seçilmişti.

Ancak, fotoğrafta bir detay twitter aleminin dikkatinden kaçacak gibi değildi. NTV’de stüdyo arkaplan fotoğrafı olarak kullanılan AKM fotoğrafında, ‘Kes sesini Tayyip’ yazılı pankarta sansür uygulanmış ve pankarttan Tayyip kısmı çıkartılmıştı.

NTV’nin sansür ve yanlı yayın inadı kanalın sahibi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’i eleştiri oklarına hedef haline getirmişti.  Dün uygulanan bu sansür NTV’nin bildiğini okuduğunu ve halkın protestolarından hiç çekinmediğini gösterdi.

HER YÖNDEN PROTESTO

SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILAN VATAN DUASI SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILAN VATAN DUASI

NTV, hükümet yanlısı yayın politikası nedeniyle direniş boyunca sürekli olarak protesto edilmiş, canlı yayın aracı direnişçiler tarafından ters çevrilmişti. Pazartesi günü, Maslak’ta 3 bin kişi NTV’nin kapısına dayanarak protesto gösterileri yapmış, NTV ‘mecburen’ kendisine yönelik protestoları kanalında yayınlamıştı.

Protestolar NTV’yle sınırlı kalmamış, Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Nusr-et Steakhouse adlı et lokantasına sıçramıştı. İnsanlar Garanti Bankası hesaplarını protesto amacıyla kapatmaya başlayarak tepkilerini göstermişti.

İSTİFALAR GELMİŞTİ
NTV’nin böylesine tarihi bir olayı görmemesi kendi içinde de tepkilere neden olmuş, NTV çalışanlarından fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, Haber merkezi prodüktörü Ömer Faruk Aykar ve Dijital Editörlük görevini 6 yılı aşkın süredir icra eden Dilara Eldaş istifa etmişti.

NTV SONUNDA ÖZÜR DİLEMİŞTİ
NTV televizyonu önünde günler boyunca yapılan Gezi Parkı protestoları ve istifa haberleri nedeniyle Doğuş Yayın Grubu CEO’su Cem Aydın bir toplantı düzenleyerek özür dilemişti.

Eleştirilerin büyük oranda haklı olduğunu kabul eden Cem Aydın yaklaşık 300 Doğan Yayın Grubu çalışanından özür dilediği toplantıda ” İzleyicilerimiz ihanete uğramış gibi hissetti, bu konuda onları haksız bulmak mümkün değil.” diye konuşmuştu.


Editör: TE Bilisim