Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Disiplin Kurulu’na sevkleriyle ilgili olarak gerekli savunmayı yapacaklarını belirterek, “Bu konuda gönlümüz rahat. Beşiktaş Kulübü ve ismi geçen arkadaşlarımız, TFF’nin tüm kurulları tarafından oy birliğiyle suçsuz bulunmuştur.” dedi.

    Akaretler’deki kulüp binasında konuşan başkan Fikret Orman, UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

    Fikret Orman, Beşiktaş’a gelmiş herhangi bir cezanın olmadığını hatırlatarak, “Beşiktaş Kulübü’ne ceza istemiyle açılmış bir dava var. Bugün savunma ile alakalı dilekçemizi gönderdik. Cuma günü tahmin ediyorum saat 3 gibi de duruşması olacak. Hukukçularımızla duruşmaya katılacağız. Beşiktaş’ın suçsuz olduğunu ve Türkiye’nin en köklü camiası Beşiktaş’ın bu konularla anılmasında rahatsızlığımızı, tüm kamuoyu biliyor. Duruşmada savunmamızı sözlü olarak yapacağız. Savunmanın içeriğine girmeyi doğru bulmuyorum. Bizim kesinlikle bu konuda gönlümüz rahattır. Beşiktaş ve ismi geçen arkadaşlarımız futbol federasyonunun bütün kurulları tarafından bu dosyalar görüşülmüş ve oy birliğiyle suçsuz bulunmuştur.” ifadelerini kullandı.

TORAMAN, KAPTANIMIZDIR

    Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Orman, İbrahim Toraman’ın takımda kalıp kalmayacağının sorulması üzerine “İbrahim Toraman bizim kaptanımızdır. Sözleşmesi imzalandıysa yürürlüğe girecektir.” diye konuştu.

RONALDİNHO’NUN ÜCRET YAPILANMASI BİZE UYARSA OLABİLİR

    Fikret Orman, yıldız bir ismi kadrolarına katmayı düşünüp düşünmedikleri yönündeki soruya ise pazarlamaya yönelik transfer çalışması yapmadıklarını kaydederek, “Çalışmalarımız, takımımıza katkı sağlayacak transfer çalışması olacaktır. İnsanların da beklentisi rakiplerini yenecek bir takımdır. Beşiktaş inşallah UEFA’da mücadele edecek ve iddialı bir takım kurmak istiyoruz. Çok aceleci değiliz. Beşiktaş’ın adı geçtiğinde fiyatlar artıyor. Sahada oynayacak çok doğru bir takım kuracağımıza herkes inansın. Oyuncunun ismi değil de ücretleri bütün takımın ücret yapılanması bizimi için çok önemli. Ücret yapılanması ve futbol yönetimimiz profesyonel kadromuz da katkı sağlayacağına inanırsa bu transfer olubilir.” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ, SİYASETİN YAPILDIĞI YER DEĞİLDİR; BİR SPOR KULÜBÜDÜR

    Gezi parkı olaylarında Beşiktaş taraftar grubu ‘Çarşı’nın duruşuyla ilgili soruyu da cevaplayan Fikret Orman, “Beşiktaş Türkiye’nin en büyük camiasıdır. Çarşı grubu da Beşiktaş’ın önemli bir taraftar grubudur. Yalnız Beşiktaş siyasetin yapıldığı bir yer değildir, bir spor kulübüdür.” şeklinde konuştu.

    Siyasetin işleri olmadığını dile getiren Orman, “Beşiktaş siyasetle hiçbir zaman ilgilenmez niyetimiz de olmamıştır. Gezi parkındaki olaylar seçim sürecimize geldiği için de kamuoyu yanlış yönlendirmiştir. Çarşı grubunda genel kurulu üyesi arkadaşlarımız da var. Kendi hukukçuma takip ettiriyorum her kulübün yapmış olduğu suç bireyi bağlar ve bunu da sahiplenme durumunda değiliz. Genel kurul üyeleri için yapılacak bir şey varsa da elimizden geleni yaparız. Türk devletinin yerel yönetimleriyle ve Ankara ile ilişkilerimiz düzgündür.” ifadelerini kullandı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir buçuk yıldır kulübe büyük destek verdiğini kaydeden Orman, “Başbakanı karşılamaya gittiğim söylendi. Ben Beşiktaş için Başbakan’la görüşmeye Çin’e gittim. Bunlar Beşiktaş için yapılan görüşmelerdir. Bize çok büyük destek vermiştir. Bize vermiş olduğu destekten dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü’nün yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye Futbol Federasyonu’nu acizlikle suçladığının sorulması üzerine Orman, “Ben Fenerbahçe’nin yapmış olduğu açıklamayı bilmiyorum. Bilmediğim detay hakkında da yorum yapmak istemem. Bizim davamızla Fenerbahçe’nin davası birbirinden farklı. Fenerbahçe kendi savunması kendi hazırlamaktadır. Onların ayrı bizim ayrı hukukçularımız vardır. Biz bir savunma sürecindeyiz. Konuştuğumuz her konu davayı etkileyebilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim