MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Manisa İl Özel İdaresi tarafından, orman yangını riski taşıyan merkeze bağlı köylere 3'er tonluk 17 adet su tankeri verildi. Böylece muhtemel bir yangına ilk müdahale, köylüler tarafından tankerlerle yapılacak. Manisa’da 2009 yılından bu yana köylere verilen tanker sayısı 94 oldu.

Tankerlerin teslimi dolayısıyla İl Özel İdaresi bahçesinde tören düzenlendi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, burada yaptığı konuşmada 2009 yılında 33, 2010'da 15, 2011'de 25 ve bu yıl 17 olmak üzere toplam 94 adet 3 tonluk su tankerinin, orman yangını riski taşıyan köylere dağıtıldığını söyledi. Bu tankerlerle orman başta olmak üzere köylerde çıkabilecek her türlü yangına müdahale edilebileceğini dile getiren Daşöz, il genelindeki bütün ihtiyacın giderileceğini, su tankeri olmayan orman köyü kalmayacağını bildirdi.

Özel idarelerin, illerin her bölgesinde kırsal kalkınma, tarım, sağlık, eğitim gibi birçok hizmeti yürüttüğünü aktaran Vali Daşöz, bunların da ülke kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade etti. Dağıtılan tankerler sayesinde son yıllarda yangınlara erken müdahale edildiğini belirten Daşöz, “Orman yangınları hepimiz için çok önemli. Ağaçlandırma, millî bir konumuz. Ormanın yetişmesi çok uzun zaman almaktadır ve bir kıvılcımla da yok olmaktadır. Bu bakımdan en etkili mücadele, erken müdahale ve etkin mücadeledir. Tankerleri alan köyler, bölgelerinde çıkabilecek yangınlara erken müdahale ederek büyümesini engelleyecek. Verimsiz alanlarda ağaçlandırma yaparak orman varlığımızı çoğaltmalı, var olanlara da gözümüz gibi bakmalıyız.” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de yeşili ve ormanları korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Manisa’da 680 orman köyümüz var. Bugüne kadar 94 tanesi yangın söndürme tankına kavuştu. Hedefimiz tamamına tanker dağıtmaktır.” şeklinde konuştu. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da yangına erken müdahalenin önemli olduğunu belirterek, “Orman yangınıyla mücadele savaştır, kazanmanın yolu da erken ve etkin müdahaledir. Bu tankerlerin bizim açımızdan önemi büyüktür.” dedi.

Törene AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Recai Berber, Vali Halil İbrahim Daşöz, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Konuşmaların ardından su tankerleri, köy muhtarlarına teslim edildi.

Editör: TE Bilisim