Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ölü taklidi yapmak, diye bir söz vardır. Aslında ölü taklidi yapmak bir taktiktir. Rakibiyle savaşacak gücü olmayanlar kendilerini kurtarmak için kendilerini öldü gösterirler, fakat ölü değildirler.

Bizim Kelkit Hayvancılık OSB projesi yöneticileri de maalesef şu an ölü taklidi yaparak, vatandaştan ya da habercilerden kurtulacaklarını zannediyorlar. Aslında kendileri de çok iyi biliyor ki sukut ikrardandır.

Bilindiği üzere daha önce birkaç defa haberini yapmış olduğumuz proje Kelkit için hayati öneme sahip bir kalkınma hamlesidir. Bunun için Kelkit çiftçisi dört gözle projenin sonuçlanmasını beklemektedir. Görüştüğümüz birçok çiftçimiz proje sebebiyle kendi bireysel yatırımlarını ertelediklerini bu belirsizlik yüzünden kendi projelerini hayata sokamadıklarını ifade etmektedirler. Bunun üzerine Kelkit Hayvancılık OSB Projesiyle ilgili çıkan şaibe ve haberler yüzünden umutsuzluğa düştüklerini dile getirmektedirler.

Gazetemize ulaşan bir çiftçimiz, yaptığımız haberler için teşekkür ederken ilgili yöneticilerin sessiz kalmalarını hazmedemediklerini vurgulamakta ve “ Kelkit’in geleceğini ilgilendiren bir proje var herkes bu projeyi konuşuyor, projeden birileri maaş alıyor, projede gözle görünür bir eylem yoktur, gazeteler haber yapıyor, projenin akıbeti sorgulanıyor, fakat hiçbir siyasetçi yada hiçbir mülki amir kalkıp iki satır açıklama yapmıyor. Madem Kaymakamımız, Belediye Başkanımız veya diğer ilgili resmi kuruluşlar bu konuda halkı umursamıyorlar o zaman Sayın Valimiz niçin konuya el atmıyor. Bir açıklama olmuyorsa Sayın Valimiz duruma el atarak kamuoyunu bilgilendirsin bakalım vatandaşın umutları ve halkın parası çarçur mu ediliyor yoksa proje devam mı ediyor? Bu proje hayal midir gerçek midir? Proje varsa niçin kazma vurulmamıştır, ne zaman vurulacaktır ya da proje ne zaman bitecektir” diyerek tepkilerini dile getirirken başka bir çiftçimiz de “ Oh ne ala memleket, günlerden beri gazeteler yazıyor, çiftçi haykırıyor kimseden ses çıkmıyor. Devletten maaş alanlar bu işi takiple mükellef kurumlar vatandaşı nasıl ve hangi kudretle yok sayıyor anlamadık. CHP İl Başkanı yerinde inceleme yapıyor sorumluların açıklama yapması gerektiğini vurguluyor ama yine kimseden ses çıkmıyor. Hani bu memleketin sahipleri, niçin kimse bu konuda açıklama yapmıyor, mülki amirlerden ya da siyasilerden konuya açıklık getirmelerini talep ediyoruz” demektedir.

Gümüşhane Ekspres Gazetesi olarak, yetkililerin bir an önce bu iddialara cevap vermesini bekliyor, eğer bu konuda herhangi bir sorumsuzluk veya ihmal var ise sorumlularının cezalandırılmasını, aksi taktirde konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini, istiyoruz.

Nihat ZEYREK

Editör: TE Bilisim