''DÜNDEN YARINLARA ORTAK AKLIN KÖPRÜSÜ”

1980 SONRASI GÜLHANE BİZİM OCAK İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

Türk İslam Ülküsü ahlak ve düsturu ile yetişen dünün İstanbul’daki Üniversitelerin Ülkücü Gençlik Başkanı öğrencileri, bugünün öğretmenleri, doktorları, avukatları, gazetecileri, üniversite hocaları, işadamları, sendika temsilcileri kısacası ülkücü-milliyetçi hareketin gönüllüleri olarak milliyetçi hareketin dününü, bugününü ve yarınını istişare etti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 1980 sonrası İstanbul'da muhtelif üniversitelerin muhtelif fakültelerinde okumuş ve öğrencilik yıllarından bu yana milletin derdiyle dertlenmiş onlarca Gülhane Bizim Ocaklı Ülkücüleri olarak, memleketin meselelerine kafa yormuş ve hal çaresi arayan aynı ülküyü paylaşan başkanları bir araya geldi. Her arkadaşın sırayla söz aldığı bu toplantıda, bu büyük hareketi iktidara taşımak için -hekim arkadaşlarımızın deyimiyle 'kronik ve akut' kısa, orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerini beyan ederek istişare ettiler. 8 saat süren istişare toplantısında bu toprakların en köklü, en birikimli ve en güçlü siyasî fikir akımı olan Türk milliyetçiliğinin bugün sivilleşen, demokratik ve etnik ayrılıkçılığı dışlayan, herkesi Türk üst kimliğinde bölünme kabul etmez kutsal bir bütün halinde büyük Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere ortak hedeflerde bir araya getirme iradesine sahip yegane siyasi hareket olarak en kısa sürede ülkenin kaderinde söz sahibi olması konusunda birleşti.

Muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir geleceğe taşıma misyonunu kılcal damarlarına kadar özümseye ve hisseden Türk milliyetçileri, dünden yarına ortak aklın köprüsü 1980 sonrası Gülhane Bizim Ocak olarak Ülkücü camia ve siyasal kurumlarına ortak aklın iktidar modelini ortaya koyan bildirisini Türk Kamuoyu ile paylaştı.

1980 yılında MHP Genel Başkanı Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ve herkesin bir yerlere savrulduğu, varolma mücadelesi verdiği dönemde asla '' acaba '' sorusuyla zihinleri meşgul etmeden Türkeş'in yanında sarsılmaz bir dava bağlılığıyla saf tutan; 1980 öncesi ve sonrasını yaşamış, yarınları planlamak üzere cesurca varlığını ortaya koyan bir avuç aksiyoner ülkücü üniversite öğrencileri olarak inanan; İstanbul’daki üniversitelerde üniversiteli ülkücüler olarak teşkilatlanıp, Milliyetçi Hareket Partisi saflarında “Ülkücü Hareket”e hizmet ederek geçirmek üzere 1983 yılında ilk adımlarını atan Gülhane Bizim Ocak aşağıda imzaları bulunan Ülkücüleri olarak “Dünden Yarınlara Ortak Aklın Köprüsü” Gülhane Bizim Ocak Platformu istişare toplantısı sonuç bildirgesini kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz.

Ülkücü camia, bünyesinde oluşan tahribatı tam teşhis ederek çözüm yollarını arıyor. Davasını esas alıp olayı kişilere, konjonktüre indirgemeden, çıkar kaygıları ve ikbal oyunlarını ters yüz ederek, kutlu hedefe doğru yürüyüşünü yeniden başlatmak istiyor. Bunun için; büyük Türk Milleti ve onun milli refleksi olan “Ülkücü Hareket” kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk:

1. TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ AKSİYONER OLMAK ZORUNDADIR

. Bütün ülke insanlarının milliyetçilikleri, o milletlerin lokomotif gücüdür. Lokomotifi susturulmuş, milliyetçiliği ayaklar altına alınmış milletler uluslararası rekabet gücünü kaybetmiştir. Tamda evrensel iradelerin istediği ve hedeflediği sonuçta budur. Türk milliyetçiliği, evrensel köleleştirme iradesini boşa çıkarmayı hedeflemiş, kimlikli, kişilikli, onurlu yaşam ve medeniyet hedefinin adıdır. Türk milliyetçileri etkiye karşı tepki gösteren reaksiyoner bir dünya görüşünün savunucusu değillerdir. Maalesef son yıllarda aksiyoner yapımız yerini reaksiyona bırakmıştır. Farklı ideolojilerin, bölücü örgütlerinin propagandası karşısında sadece reaksiyon gösteren bir yapıya dönüştük. Eğer bu akımlara karşı çok yönlü koordineli bir karşı duruş ile birlikte milliyetçiği tutarlı bir dünya görüşü olarak bütün halk katmanlarına mal edebilseydik, inanç istismarcıları inanmadıkları Türkiye’nin önüne “Yeni Türkiye” ideali ve vizyonu koymayı denerken kendimize ait olan bu milletin moral ve motivasyon değerleri ana ekseninde Türk-İslam Ülküsü’nü sunabilseydik bunların hiçbiri olmayacaktı.

2. TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ SİVİLLEŞMELİDİR!

Sivilleşmede esas olan millettir. Devlet de, vatan da bir milletin varlığıyla anlam kazanır. Türk milliyetçiliğinin değişmez ana öznesi Türk milletidir. Sivilleşemeyen Türk milliyetçiliği, iktidar olamayacağı gibi iktidar olma gibi bir hedefi de olamaz. Sivilleşemeyen Türk milliyetçiliği, milletle bütünleşmeyi değil kendi içinde otokontrolü sağlamak için enerji harcar, kontrol edilebilirliği sağlamak için farklı sivil toplum kuruluşlarına da fırsat vermez. O halde Türk milliyetçiliğini sivilleştirmek zorundayız.

3. ÜLKÜ OCAKLARI ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN ORTAK VİCDANI HALİNE GETİRİLMELİDİR!

Ülkü Ocakları bu milletin evlatlarını milli manevi duygularla teçhiz edip yine milletin hizmetine sunduğu okullardır. Oralarda yetişen nesil siyaset, sanat, bilim, ticaret gibi alanlara geçerken o dünya görüşünü de oralarda temsil eder; hepimizi gururlandıran ve ülkemize Nobel ödülünü kazandıran Prof. Dr. Aziz Sancar örneğinde olduğu gibi. Oysa bugün göz bebeğimiz ocaklarımız arzu edilen noktada değildir. Diğer yandan orta öğretimden yükseköğretime yeni nesil aktarılamadığı, yetiştirilemediği için üniversitelerde ülkücü oranı da her geçen gün düşmektedir. Ülkü Ocakları bu davanın fikri dinamolarıdır. Ülkücü hareketin can damarlarıdır. Bu damarları geliştirmek, korumak ve gelecek asırlara nesil aktarılmasını sağlamak asli görevimizdir.

4. SİYASİ PARTİLERİ BESLEYEN, GÜÇLENDİREN KANALLAR ONLARIN CAN DAMARLARIDIR HER ŞARTTA MUHAFAZA EDİLMELİDİR.

Her siyasi parti iktidar olmak için çabalar. Bunun için de dünya görüşünü, vaatlerini topluma aktarmak için çeşitli yöntemleri kullanır. Fikir partilerinde bu durum daha çok önem arzeder. MHP’nin bu bağlamda kurultaylar, konserler, konferanslar, şölenler ve eğitimcilerle toplumla kaynaşmasını sağlayan kanalları yeniden açılmalıdır. Kendi tabanına düzenli aralıklarla heyecan ve motivasyon yükleyen Erciyes Kurultayı gibi etkinlikler tekrar ihdas edilmelidir.

5. SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE İLİŞKİLER ÖNEMLE ELE ALINMALIDIR.

MHP’nin sivil toplum kuruluşları alanında gerekli adımları atması ve temsil gücü olan sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimleri azami ölçüde artırması gerekmektedir. Türk milliyetçiliği alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına ilaveten ivedilikle Ekonomik, Ticari, Sosyal, Spor, Çevre, Sağlık, İnsan Hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla da mutlaka sıkı ilişkiler geliştirilmelidir. Bu ilişkilerde amaç onların yönetim şekline ve yöneticilerine müdahil olmaktan ziyade ihtisas alanlarındaki bilgi ve birikimlerinden yararlanmak olmalıdır.

6. MHP KENDİ GİRİŞİMCİ SINIFINI OLUŞTURMAK ZORUNDADIR!

İktidar olmayı hedefliyorsak az olsun benim olsun mantığıyla hareket edemeyiz. MHP olarak iş dünyasının Osmanlı Coğrafyasındaki, Türk dünyasındaki ve Uluslararası arenadaki problemlerinin çözümü noktasında duyarlı olmalıdır. Ticaret, ekonomi gibi alanlarda da kurulan birlikleri destekleme, tabanının refah seviyesini yükseltme bu toplumsal dilimlerde varlığını pekiştirme gibi bir çabaya girmelidir.

7.TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ DÜNYA GÖRÜŞÜ BAKIŞ AÇISINA GÖRE GÜNÜMÜZ İHTİYAÇLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİDİR.

Dünyadaki hızlı gelişmelere ve yeni problem alanlarına paralel olarak Türk milliyetçiliği dünya görüşü, başta Türkiye olmak üzere Türk dünyası, İslam dünyası ve bütün insanlığı yeniden okuma, anlama ve anlamlandırma gibi bir zaruret hasıl olmuştur. Şehirli, dünyayla iletişim içinde olan, bilgiye ulaşmanın hızlandığı, dünyadaki gelişmelerin birbirini tetikleyerek domino etkisi oluşturduğu bir dünyada Türk-İslam Kültür ve Medeniyetinin yeniden ihyası davasına yetmişli yılların algısıyla yaklaşamayız. Özü kaybetmeden yeni şeyler söylemek lazım.

8.YENİDEN YAPILANMAYA GİDİLMELİDİR

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Türk milliyetçiliğinin siyasi arenadaki temsilcisi olan MHP, demokrasi içinde demokrat kültür ile şekillenebileceğini hem kendi kitlesine hem de kamuoyuna göstermek zorundadır. Artık soğuk savaş dönemlerinin yönetim anlayışlarını terk etmeliyiz. MHP yönetimi başta ülkücü taban olmak üzere bütün kurumlarında ülkücü iradeyi demokrasi içinde, demokrasiyi özümseyerek şekillendirmek ve ortak akıl ile geleceğini belirlemek zorundadır. Tüzüğümüzde sadece seçim maddesi değil, antidemokratik olan tüm maddeler yeniden gözden geçirilmelidir. MHP, siyasi arenada markası en yüksek artı değerimizdir. Türk milletinin vicdanının sesi olan partimize ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Kişilerin geçici, kurumların ise kalıcı olduğunu unutmayalım.Türk-İslam ülküsü ruhuna uygun, müşterek aklı ortaya koyacak yeniden yapılanma içine girilmelidir. Sadece gelecek seçimleri düşünen merkez sağ siyasetçiler, ülkenin içinde bulunduğu durumun da öncelikli sorumlularıdır. Bizler gelecek seçimlerle birlikte gelecek nesilleri de düşünmek zorunda olan bir misyonun temsilcileriyiz.

9.TÜZÜK KURULTAYI İÇİN VAKİT KAYBETMEDEN TOPLANIP, SONUÇLANDIRILMALI!

Vakit kaybetmeden yaşadığımız sürecin camiamızdaki dönüşü olmayacak zararlarına daha fazla muhatap olmadan bizzat Sayın Genel Başkanımızın Tüzük kurultayını toplamasını ve sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasına mihmandarlık yapmasını arzu etmekteyiz.MHP'deki liderlik tartışması parti için fırsata çevrilmeli, Türk milliyetçiliği için bir sinerji oluşturacak olgunluk ve demokratik nezaket çerçevesinde sonuçlanması gerekir. Bu süreçte, camiaya yakışmayacak, davranışlara fırsat verilmemelidir. Bu yarışta medeni cesaret gösterip, aday olan arkadaşların önü açılmalıdır. Bu bayrak yarışının "hain", "işbirlikçi", "davayı satanlar" söylemlerinden arındırılıp edebe, nezakete uygun yürütülmesinden taviz verilmemelidir.

YETER Kİ İSTEYELİM; İSTERSEK BUNLARI BAŞARACAK İNANÇ, BİLGİ, BİRİKİM VE TECRÜBEYE FAZLASIYLA SAHİBİZ.

Gülhane Bizim Ocak Platformu

İletişim Bilgileri:

Prof. Dr. M. Sait Gönen Başkan

Dr. Semih UşaklıoğluDivan Başkanı  0532 264 67 03

Av. Hakkı Kurtuluş Başkan Yardımcısı  0532 241 28 12

Yük. Müh. İlhami Okudan Başkan Yardımcısı  0532 275 26 54

Sinan Atçeken Genel Sekreter  0532 236 34 35

Hüseyin Güçlü Basın Müşaviri 0505 418 28 28

GÜLHANE BİZİM OCAK PLATFORMU KATILIMCILARI :

Prof.Dr. M. Sait Gönen-İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı, MHP eski Genel Sekreter Yrd.

Nadir Altındal-İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı

Dr. Semih Uşaklıoğlu-İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı

Orman Müh. Ali Sukas-İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı

A.Servet Akkuş-İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı

Hakan Ünser-Ülkü Ocakları Genel Başkanı

Av. Hakkı Kurtuluş-İstanbul Ülkü Ocakları Anadolu Bölge Başkanı

Mustafa Kavlu-Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı

Prof.Dr. VeliddinYedigöz İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. Başkanı

Op.Dr. İlhan Eğilmez İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak.

Dr. Ali İrfan Bilboğa İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak.

Doç.Dr. Hasan Oktay-İ.Ü. Edebiyat Fak. Başkanı

Çınar Coşkunserçe Gazeteci Basın Müş.-İ.Ü. Basın Yayın Fak. Başkanı

Dr. Hüseyin Kozanoğlu Dr. Ayhan Eralp Dursun Kuveloğlu Yazar-Marmara Üniversitesi Basın Yayın Fak. Başkanı

Doç.Dr. Nazım Kuruca –Giresun Ülkü Ocakları Başkanı

Av Ömer Faruk Özsu İ.Ü. Hukuk Fak. Başkanı

Dr. Yalçın Güzelhan – Hekim/Yazar

Dr. Tarkan Dervişoğlu-İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi

Dr. Murat Bozkurt-İ.Ü. Çapa Tıp Fak. Başkanı

Dr. Mehmet Ali İhtiyar-Selçuk Üni. Tıp Fak. Başkanı

Av. Eyyup Arıcan İ.Ü. Hukuk Fak. Başkanı

Av. Ahmet Tavaslı İ.Ü. Hukuk Fak. Başkaanı

Av. Mehmet Taşdelen Av. Recep Akyürek-İ.Ü. Hukuk Fak. Başkanı

Av. Yaşar Sarı-Beyoğlu Ülkü Ocakları Başkanı

Av. Yusuf Özer Av Oğuzhan Kocadurmuşoğlu İ.Ü. Hukuk Fak. Muhsin Uğur Eğitimci İşadamı-İ.Ü. Fen Fak. Başkanı

Sinan Atçeken İşadamı Reklamcı-İ.Ü. Fen Fak. Başkanı

Hüseyin Güçlü Basın Müşaviri Metin Kalay Eğitimci Marmara Teknik Eğitim Fak.

Mücahid Demirel Tarihçi Yazar-İ.Ü. Edebiyat Fak. Başkanı

Yalçın Hatunoğlu-İ.Ü. Edebiyat Fak. Başkanı

Taner Koltuk-Tarihçi Yük. Müh. Ruşen Şık Yük.Müh.

İlhami Okudan-Yıldız Müh. Fak. Başkanı

Or.Müh. Aydın Sertoğlu-İ.Ü. Orman Müh. Fak. Başkanı

İrfan Pürtaş-AhmedYesevi Üniversitesi

Abdullah Alagöz Eğitimci Yazar-İ.Ü. Edebiyat Fak. Felsefe

Halil Konuşkan Eğitimci Yazar-İ.Ü. Edebiyat Fak. Felsefe

Cemal Aktaş Tarihçi Yazar

Nizamettin Aktaş-İ.Ü. Edebiyat Fak. Coğrafya Bölüm Başkanı

Hakan Atçeken-İstanbul Kadırga End. Mes. Lisesi Başkanı

İbrahim Mıdık Eğitimci Tarihçi Yazar

Güven Hafızoğlu İşadamı Gazeteci Basın Müş.

Recep İncecik İşadamı Medya-Marmara Üni. Basın Yayın Başkanı 

Yük.Müh. Dr. Turan Hocaoğlu-Yıldız Müh. Üni. Başkanı

Yük.Müh. Mehmet Uygun

Orman Müh.İsmet Aslan

Orman Müh.İsmail Cengiz Metin

Orman Müh.Ali Küçükaydın

Zeki Gezer Türkolog

Derviş Deniz Mali Müşavir

Sedat Uğur Aşkın Veteriner Hekim İ.Ü. Veterinerlik Fak. Başkanı

Ahmet Uçar-Marmara Üni. Edebiyat Fak. Başkanı

Ekrem Özreisoğlu Tarihçi Yazar

İsmail Kılıç-İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fak. Başkanı

Behçet Söğüt Tarihçi Yazar İ.Ü. Edebiyat Fak Başkanı

Avni Erdem Eğitimci Türkolog

Menderes İmamoğlu

Faruk Kurtbaş

Bünyamin Avcı Tarihçi Yazar-İ.Ü. Edebiyat Fak. Muğla Ülkü Ocakları Başkanı

Cüneyt Öztürk Müşavir -Kamu Yönetimi Marmara Üniversitesi Başkanı

Sami Çırakoğlu-İ.Ü. Hukuk Fak. Başkanı

Abdulkadir Taşdelen-İ.Ü. İktisat Fak. Başkanı

Hüseyin Kara Tarihçi Yazar

Remzi Gedikbaşı

Ferhat Seven- İşadamı Medya Marmara Üni. Basın Yayın

Kocabey Terzi-İşadamı Medya Marmara Üni. Basın Yayın

Vedat Zorlu Mali Müşavir-Adana İktisadi Tic. Bil. Ak. Başkanı

Temel Bişkin Gazeteci 1983 Marmara Üni. Basın Yayın

Yük. Müh. Cemal Acar-Uçak Mühendisi

İlyas Karacanoğlu Gazeteci Basın Müş. Marmara Üni. Basın Yayın

Ahmet Melih Oflaz-Televizyoncu İşadamı Marmara Üni. Basın Yayın

Salih Çakmak Yusuf Duluklu
Kaynak:Habererk

Editör: TE Bilisim