Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mustafa Salman, SGK primlerinin makul seviyeye çekilmesi halinde işgücü kaybının önlenebileceğini belirtti.

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Eker, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mustafa Salman’ı ziyaret etti. İşletmelerde çalışanların sigortalılığı konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Eker, SGK’yla ilgili bilgiler verdi. İstihdamın arttırılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasının önemli olduğunu dile getiren Eker, Adıyaman’daki esnafların çalışanlarının sigortalanmasının önemine işaret etti.

        Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten ESOB Başkanı Mustafa Salman da SGK primlerinin yüksek olmasından yakındı. Bağ-Kur primlerinin fazlalığından şikâyet eden Salman, "Ağır borç yükü altında ezilen esnafımız, çalıştıracak işçi bulamıyor. İşçiye ücret ödeyen, SGK’sını da yatırıyor.” diye konuştu.

        SGK primlerinin daha makul seviyeye çekilmesi halinde işgücü kaybının önleneceğini kaydeden Salman, böylece sigortasız işçi çalıştıranların sayısının daha da azalacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim