Bugün “3 Mayıs Milliyetçiler Günü”nü gurur, coşku ve kıvançla idrak ediyoruz. Bugün “3 Mayıs Milliyetçiler Günü”nü gurur, coşku ve kıvançla idrak ediyoruz.
Samsun Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi Gazetecilik Bölümü tarafından, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kapsamında düzenlenen başarılı gazeteciler yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ödül töreni öncesi, Piri Reis Gazetecilik Stüdyosu’nda öğrenciler tarafından hazırlanan ve 5 bin adet basılan 'Rota Haber' isimli gazetenin 10 Ocak'ta yayın hayatına başlaması nedeniyle kurdele kesimi yaptı. Daha sonra gazetenin hazırlandığı stüdyoyu gezen ve öğrencilerden gazetenin hazırlanma aşaması konusunda bilgi alan Vali Aksoy, öğrencileri kırmayarak eline aldığı fotoğraf makinesiyle kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarının fotoğrafını çekti.

Daha sonra okulun toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine katılan Vali Aksoy, “Burada yetişen öğrenciler, Samsun basın yayın hayatına önemli ölçüde taze kan olarak katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra kentte var olan basın kuruluşlarının çeşitli ve çok olmasının da aynı şekilde okuldaki öğrenciler için büyük bir avantaj olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından, bölüm öğrencilerinin ana haber bültenlerinin gülümseten yanlarını sahnelemesi katılımcıları güldürdü. Okul öğrencilerinin oylarıyla bu sene ilk defa gerçekleştirilen basın ödüllerinde yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haberlerde en çok oy alarak dereceye giren basın mensupları, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Editör: TE Bilisim