Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
AKP Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle buluşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, MİLGEM ihalesi ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile ilgili yaptığı görüşmeleri doğrulayarak, "Bundan doğal ne olabilir." dedi. Erdoğan bu açıklamasının ardından Türkiye gündemini sarsan ses kayıtlarına 2 kayıt daha eklendi.
 
Başçalan isimli Twitter hesabından yayınlanan 1. ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın 25 Aralık operasyonunda yeni savcıları kendisinin atadığı iddiaları yer alıyor.
 
Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen 2. ses kaydında ise Erdoğan’ın talimat vererek Danıştay'da başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı iddia ediliyor.
 
1. SES KAYDI: 25 ARALIK SAVCILARINI BAŞBAKAN ATADI
 
Sızdırılan diğer ses kaydında 25 Aralık’ta yapılamayan iş adamlarına yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında değiştirilen savcıların Başbakan Erdoğan tarafından bizzat atandığı iddia ediliyor.
 
SAVCI KABUL ETMEDİ, BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ
 
Ses kaydına göre; Başbakan Erdoğan’ın bizzat atadığı isimlerden İdris K. isimli savcı bu görevi kabul etmek istemedi. Ses kaydında Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden dönemin İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’ya talimat verdiği ve İdris K.’nın çekilme talebini reddetmesini istediği yer alıyor.
 
25 ARALIK DOSYASI SAVCIDAN ALINMIŞTI
 
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının 2. dalgası savcılık ve emniyet arasındaki sürtüşme nedeniyle gerçekleşmemişti. TMK 10'la yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, 25 Aralık soruşturmasını başlatmış ancak operasyon talimatı vermesinin ardından soruşturmadan alınmıştı. Akkaş, operasyon talimatını yerine getirmeyen emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gelişmelerin ardından Savcı Akkaş, HSYK tarafından Tekirdağ'a atanmıştı.
 
2. SES KAYDI: DANIŞTAY SEÇİMLERİNE MÜDAHALE
 
Twitter'da Başçalan isimli hesaptan yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen 2. ses kaydı, Danıştay seçimleriyle ilgili. Ses kaydına göre; Erdoğan olduğu iddia edilen kişi talimat vererek Danıştay'da başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalışıyor.
 
Ses kaydına göre; Başbakan olduğu iddia edilen kişi Sadullah Ergin'e Nevzat Ö.'yü tanıyıp tanımadığını soruyor. Ergin olduğu iddia edilen kişi ise kendisinin tanımadığını, Mehmet Emin'in tanıdığını ve iyi birisi olduğun söylendiğini kaydediyor. Dairenin kritik olduğu ve hükümete ilişkin imtiyaz sözleşmelerinin gittiği daire olduğu da konuşmada vurgulan ıyor. Nevzat'ın bunun başında kalması gerekğinin de altı ayrıca çiziliyor.
 
ADAYLIKTAN ÇEKİLSİNİ İSTİYOR
 
Ses kaydında; Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs, Ergin olduğu iddia edilen şahıstan Danıştay Başkanlığı seçimlerinde Nevzat Ö.'nün Zerrin G. lehine adaylıktan çekilmesi gerektiğini iletiyor.
 
Ses kaydına göre; bu sözlerin ardından Başbakan olduğu iddia edilen kişi, Mehmet Emin ile görüşülmesini ve Zerrin Hanım'ın lehine çekilmesini istiyor. Bir bayanı seçtirmelerinin dış cephede de dünyaya karşı da önemli olduğu vurgulanıyor.
 
TEK ADAY OLARAK SEÇİLMİŞTİ
 
Danıştay Başkanlığı'na tek aday olan Zerrin G. seçilmişti. G., Danıştay'ın tarihindeki üçüncü kadın başkan olmuştu.

Editör: TE Bilisim