İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Birbirinden farklı renkleri, binbir çeşit desenleri ile sanat eserine dönüşen yorganlara, havanın soğumasıyla talep arttı. El yapımı olduğu için daha sağlıklı olduğunu düşünen bazı vatandaşlar, soğuk kış günlerinde yün yorganları tercih ediyor.

Özellikle son aylarda yün yorgan siparişlerinde artış olduğunu söyleyen Ordu’daki yorgan ustaları, yaz mevsiminde yaşanan çeyiz yoğunluğunun ardından şimdi de kış yoğunluğunu yaşadıklarını belirtiyor. Her biri en az otuz yıllık usta olan yorganın son ustaları, kendilerinden sonra bu işi devam ettirecek kimse olmadığınından yakınıyor. Caner ve İhsan Şahin ustalar, "Yorgan yapmak zahmetli bir iş. Önce yünler kabartılır, ardından kumaşa doldurulur. Üzerine kumaş geçirilen yorgan, desen desen işlenerek son haline getirilir. Bu aşamalardan geçen yorganlar ise soğuk kış günlerinde vatandaşa yazı yaşatır." diyor.

Vatandaş yün yorganla yazı yaşarken kendilerinin ise sektörlerinin kışını yaşadıklarını ifade eden İhsan Şahin, "İşyerimizde 11 kişi ile sabaha kadar çalıştığımız olurdu. Şimdi ise iki kişi çalışıyoruz ve yetiştirecek çırak bile bulamıyoruz. Kimse artık bu işi tercih etmiyor. Biz de bu işin son ustalarıyız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim