İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için gönüllü hayvan dostları aracılığı 5 bin su kabı dağıttı.

'Kabı Bizden, Su Sizden' adıyla başlatılan kampanya çerçevesinde mahalle muhtarlıkları, okullar ve hayvanları koruma derneği aracılığıyla dağıtımı gerçekleştirilen su kapları sayesinde, sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlarının, sıcak yaz günlerinde su ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Sokak hayvanlarına gönüllü olarak su vermek isteyen vatandaşlar, belediyenin yaptırdığı su kaplarını, öncelikle mahalle muhtarlıkları, okullar ile Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi (Hamitler) ve Gruba-i Laklakan'dan (Irgandı Köprüsü yanı) bu kapları ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Geçtiğimiz yıl başlatılan su kabı dağıtım projesi ile birlikte yürütülen, şamandıralı otomatik su odaklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Osmangazi'de, piknik alanları ile yeşil alanlar olmak üzere, şehrin farklı noktalarına kurulan su odakları, su bulma sıkıntısı çeken başta kedi, köpek ve kuşlar olmak üzere birçok sahipsiz sokak hayvanın imdadına yetişiyor.

Editör: TE Bilisim