Genelkurmay Başkanlığı, devriye görevi yapan 2 adet F-16 uçağına Suriye’de konuşlu füze sistemleri tarafından Hatay üzerinde toplam 5 dakika 10 saniye süre ile 8 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait 1 adet SU-24 uçağının sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak söz konusu hava aracı sınırımıza 5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır” denildi.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Açıklamada ayrıca Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “hava muharebe devriye görevi” icra etmekte olan 2 adet F-16 uçağına Suriye’de konuşlu füze sistemleri tarafından Hatay üzerinde toplam 5 dakika 10 saniye süre ile 8 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi. 4 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim