Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD)'ne, Kırgızistan Cumhuriyeti tarafından ‘Kırgızistan Fahri Konsolosluğu’ ünvanı verildi. TAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, Kırgızistan Fahri konsolosu oldu.

TAGİD’in konuğu olarak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine gelen Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arstanbaev ve TAGİD yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan’ı ziyaret etti. Kırgızistan Cumhuriyeti tarafından TAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Talat Klıç’a fahri konsolosluk ünvanı verildi.

İş adamları ve sanayicilere çağrıda bulunan Başkonsolos Arstanbaev, ‘’Biz akrabalarımız Türkleri, ülkemize yatırım yapmaya bekliyoruz. Kırgızistan'da madencilik, tarım, hayvancılık, inşaat ve inşaat malzemeleri, tekstil, pamuk, enerji ve daha birçok sektör üzerine yatırım yapılabilir. TUSKON üyesi iş adamlarının Kırgızistan'da açmış olduğu 22 Türk okulu ve 1 üniversite var. Buradan mezun olan çok sayıda kişi şu an bürokraside, siyasette, sanayide artık söz sahibi oldu. Bize abilik yapan Türk iş adamlarına her zaman daha çok önem verecek, onları tercih edecek ve Kırgızistan'da bir yatırım olacaksa bunları Türk iş adamlarına vereceğiz.’’ dedi.

Kırgızistan Fahri Konsolosu olan Talat Kılıç ise ‘’Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arstanbaev’i Çorlu’ya davet ederek, bölgemizdeki sanayiyi kendilerine gösterdik. Buradaki sanayici ve iş adamlarımızı Kırgızistan’a yapacakları yatırmalarla 300 milyonluk Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Beyaz Rusya pazarına taşıyacağız. Bizler kardeş iki ülkeyiz, şu an her zamankinden daha çok birbirimize ihtiyacımız var.’’ açıklamasını yaptı.


Editör: TE Bilisim