İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Muğla'da, Enterge ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında 10 çiftçinin domates bahçelerine logolu mavi bayrak asıldı. Ürün kasanlarına logolu etiketler yapıştırılarak, üreticiye ve üretilen ürünlerine sertifika düzenledi. Söz konusu çalışma ile taze meyve ve sebzelerde entegre ve kontrollü üretimin yaygınlaştırılması, tarladan sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanması, ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması amaçlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, EKÜY projesiyle bilinçli üretim ve bitki koruma çalışmalarını sürdürüyor. Ortaca İlçe Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik elemanları tarafından yapılan bilgilendirme çalışmaları, üretim sezonu boyunca yürütülüyor. Özellikle üreticilerin teknik talimatlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeleri, kendi bahçesindeki hastalık, zararlı yabancı otları ve doğal düşmanları tanımaları ve mücadele yollarını konusunda bilgiler veriliyor. Taze meyve ve sebzelerde entegre ve kontrollü üretimin yaygınlaştırılması, tarladan sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanması, ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması amacıyla yürütülmekte olan EKÜY projeleri kapsamında bulunan ürünlerden hasat öncesi dönemde numuneler alınarak pestisit analizleri yapılıyor.

Bu kapsamıda, Ortaca ilçesine bağlı Ekşiliyurt, Eskiköy, Dereköy, Karaburun ve Arıkbaşı mahallelerinde faaliyet gösteren 10 çiftçiden domates numunesi alınarak Denizli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildi. Analiz sonuçlarına göre temiz çıkan ürünlerin bahçelerine logolu mavi bayrak asılarak ürün kasalarına da logolu etiketler yapıştırılarak, üreticiye ve üretilen ürünlere sertifika düzenlendi. 2016 yılında da çalışmalar 11 üretici, 24 sera ve 50'da sera alanında devam ediliyor.Cihan

Editör: TE Bilisim