Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mehmet Büyükekşi darbe girişimin ardından ihracat sektöründe yaşanan gelişmeleri aktardı. İspanya’da beraber çalıştıkları bir firmadan aldıkları bir e-maildeki ifadelerin kendilerini çok etkilediğini bildiren Büyükekşi, " İngilizce gelen mektubta, 'Asil ve cesur Türk halkı için söylenecek iki kelime var: Saygı ve takdir. Geçtiğimiz gün Türk halkının yaptığı şey hayranlık uyandırdı. Dünya, Türkiye’deki cesur insanların potansiyelini keşfetmeli.' yazıyordu. Aslında bu her şeyi çok güzel anlatıyor. " dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanılan darbe girişiminin ardından değerlendirme yapmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Toplantı da konuşan TİM Başkanı Büyükekşi, "Öncelikle ilk gün yurt dışında tabi ki çok olumsuz algılamalar oldu. Örnek vermek gerekirse bazı alıcılarımız bizi aradı. Şuanda biz İran’da, Dubai’de, New York’ta ve İngiltere’de Türki ticaret merkezi kiralaması ile ilgili girişimlerimiz var ve sözleşme aşamasındayız. İlk günler bunlar aradılar, problem nedir ne değildir diye. Biz hiçbir problem yok merak etmeyin dedik ve bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz." diye konuştu. Ardından yurt dışından kendilerine gelen bir maili paylaşan Büyükekşi şunları kaydetti:

"Yine İspanya’da özellikle beraber çalıştığımız firmanın bana attığı bir mail var İngilizce olarak. Gerçekten çok etkilendik bizde. Bunun Türkçesini sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Asil ve cesur Türk halkı için söylenecek iki kelime var: Saygı ve takdir. Güç, baskı ile elde edilebilen bir şey değildir. Geçtiğimiz gün Türk halkının yaptığı şey hayranlık uyandırdı. Dünya, Türkiye’deki cesur insanların potansiyelini keşfetmeli. En içten saygılarımla.’ Aslında bu her şeyi çok güzel anlatıyor. Biz tüm dünyaya bu üstünlüğümüzü bir şekilde vurgulamalıyız. Türk milletinin demokrasiye nasıl sahip çıktığını bu şekilde onlara anlatmalıyız. Yabancılarımız açısından, ihracatımız açısından belki Türkiye’ye gelecek alıcılarda bir takım sıkıntılar yaşayabiliriz ama hayat normalleşince inşallah biz daha çok üretip daha çok ihracat yaparak 2023 yılı hedeflerimize sımsıkı devam edeceğiz."
Cihan

Editör: TE Bilisim