Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), hizmet bedellerinde Torbalı Ticaret Odası (TTO) üyelerine indirim uygulayacak. Buna dair protokol, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ile TTO Meclis Başkanı Abdülvahap Olgun arasında imzalandı.

Buna göre TSE belgesi olan oda üyeleri kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 40 ve kalibrasyon eğitim hizmetlerinde yüzde 30, belgesi olmayanlar ise kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 30, kalibrasyon eğitim hizmetlerinde yüzde 20 indirimden faydalanacak. Ayrıca TSE belgesi olan, özel amaçlı muayene ve deney yaptırmak isteyen üyelere yüzde 25 indirim uygulanacak.

Konu hakkında açıklama yapan TTO Meclis Başkanı Olgun, "Bu destek, üretim çeşitliliğine ve kalitesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu protokolle üyelerimizin üretim maliyeti azalacak." dedi. TSE Başkanı Şentürk de, “Protokol kapsamındaki hizmetlerde indirim, finansal destek anlamına geliyor. Ar-ge amaçlı testlerde maliyet unsuru çok önemli. Türkiye’nin dünyada global güç olma hedefine ulaşabilmesi için ar-ge çalışmalarına yönelmesi gerekiyor. Yeni tasarımların önünü açacağız. Standartsız bir dünyadan bahsedemeyiz. Standart olmadan ekonomi olmaz, sanayi olmaz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim