İstanbul’daki ulaşım zammına tepkiler artıyor: Turnikelerden atladılar İstanbul’daki ulaşım zammına tepkiler artıyor: Turnikelerden atladılar
Türkler tarih boyunca farklı coğrafyalarda çok sayıda soykırımla karşı karşıya kalmışlardır. Bu soykırımlarda binlerce soydaşımız hayatını kaybetmiş, şehit olmuştur. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Türk'e yapılan sistemli yok etme çalışmaları, kültürel alanda da devam etmiş, her yerde Türk kültürünün izleri silinmeye çalışılmış, tarihi eserlerimiz birer birer ortadan kaldırılmıştır.

Anadolu’dan Balkanlara, Irak’a, Suriye’ye, Kırım’a, Doğu Türkistan’a, Bulgaristan’a, Yunanistan’a, Azerbaycan’a, Kerkük’e ve Kıbrıs’a kadar Türkün yaşadığı her yerde Türk’e karşı soykırım uygulanmıştır. Bunların çoğundan Türk ve Dünya kamuoyunun haberi yoktur.

Türk milletine karşı işlenen ve her biri birer büyük insanlık suçu olan bu olayları unutturmamak ve bunları Türk ve Dünya kamuoyuna duyurmak gerekir. Bunun için yapılacak en etkili faaliyet, başta Türkçe olmak üzere uluslararası dillerde yayınlar yapmaktır. Batılılar kendilerinin yaptıkları soykırımları gizlemek için bizi soykırım yapmakla suçlamaktadırlar.

Türk milletine karşı yapılan soykırımları ortaya koyacak çalışmaları yapabilmek için; öncelikle yüksek bir milli şuurla Türk Milletini millet yapan maddi ve manevi değerlere sadakatle sahip çıkmalıyız. Ayrıca bölücü ve etnik ırkçı tuzakları, ihanetleri demokratikleşme zannetme gafletine düşmemeli, bunlara karşı sürekli uyanık olmalıyız.

İşte Aydınlar Ocağı Genel Merkezi bu düşüncelerle bu konuda ilk adım olarak 23 Şubat 2013 tarihinde “TÜRKE YAPILAN SOYKIRIMLAR“ konulu bir açıkoturum düzenlemiş bulunmaktadır. Toplantımıza katılımınızı rica eder, saygılar sunarız.

Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal

PROGRAM :
Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Oturum Başkanı ve Değerlendirme :
Yakan CUMALIOĞLU (Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi Başkanı)
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi)
Dr. Reşat DOĞRU (MHP Tokat Milletvekili )
Soru ve Cevaplar :
Plaket Takdimi :

Editör: TE Bilisim