SPOR

Türkiye: 72 - İsrail: 53

Salon: Ankara ArenaHakemler: Branislav Mrdak (Sirbistan), Marko Vuckovic (Slovenya), Anton Makhlin (Rusya)Türkiye: Tugçe Canitez, Olcay Çakir, Bahar Çaglar, Isil Alben, Lara Sanders, Aysegül Günay, Saziye Ivegin, Ayse Cora, Esra Ural, Yasemin Dalgalar,...


Hakemler: Branislav Mrdak (Sirbistan), Marko Vuckovic (Slovenya), Anton Makhlin (Rusya)
Türkiye: Tugçe Canitez, Olcay Çakir, Bahar Çaglar, Isil Alben, Lara Sanders, Aysegül Günay, Saziye Ivegin, Ayse Cora, Esra Ural, Yasemin Dalgalar, Tilbe Senyürek
Israil: Levitsky, Clark, Doron, Shafir, Karni, Zairy, Galinski, Abramzon, Lev, Kolodny, Banet
1. periyot: 20-15 (Türkiye)
Devre: 36-27 (Türkiye)
3. periyot: 53-41 (Türkiye)
Maç sonu: 72-53

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında İsrail'i 72-53 yenerek grup müsabakalarına galibiyetle başlamış oldu.

Ay yıldızlılar, grubundaki ikinci maçında 25 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Bosna Hersek ile karşılaşacak.

Ankara Arena'da oynanan mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu ve TBF Yönetim Kurulu üyeleri de takip etti.

A Milli Kadın Basketbol Takımı mücadeleye, Işıl Alben, Olcay Çakır, Bahar Çağlar, Tuğçe Canıtez ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Olcay Çakır’ın üç sayılık basketiyle oyuna başlayan milliler, tempolu mücadelenin ilk 4. dakikasını 10-7 üstün geçti. Oyunu yavaşlatan ve Naama Shafir ile de hücumları organize eden İsrail, Liad Suez Karni ile Alysaha Clark’ın sayılarıyla durumu 13-11’e getirdi. Işıl’ın orta mesafe isabeti ve Şaziye’nin de üç sayılık isabetiyle suskunluğunu bozan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk periyotu da 20-15 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Erken mola alan ve üç uzuna dönen A Milli Kadın Basketbol Takımı, Bahar ve Olcay’ın basketleriyle 13 sayılık farkı yakaladı (28-15). Doron’un turnikesiyle periyottaki ilk sayılarını kaydeden İsrail, Clark’ın da iki basketiyle durumu 30-21’e getirdi. Bahar Çağlar’ın isabetleriyle kontrolü eline alan ay yıldızlılar, devre sonunda da soyunma odasına 36-27 üstün girdi.

Üçüncü periyotun başında Olcay Çakır ve Işıl Alben ikilisiyle üç sayı çizgisinin gerisinden skor bulan A Milli Kadın Basketbol Takımı, 23. dakikada 12 sayılık farkı yakaladı (44-32). Hücumda Bahar Çağlar ile Lara Sanders’ın da devreye girmesiyle boyalı alandaki üretkenliğini de attıran milliler, skoru da 49-32’ye getirdi. Topa baskı yapan ve Clark ile Shafir’i hücumda kullanan konuk ekip, Katia Levitsky’nin bire biriyle farkı tek haneli rakamlara indirdi (49-40). Ancak üçüncü periyotu A Milli Kadın Basketbol Takımı 53-41 önde kapattı.

Mücadelenin final periyotuna top kayıplarıyla başlayan ay yıldızlılar, buna karşın 33. dakikada 14 sayılık farkı korudu (57-43). Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinden bırakmayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, maçtan da 72-53 galibiyetle ayrıldı.