LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bursa İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda restore edilerek yeniden hizmete açılan Uludağ Kayak Eğitim ve Kamp Merkezi’nde yatak kapasitesi 73’e çıkartıldı.

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile birlikte tesislerde incelemelerde bulundu. Merkezdeki sporcularla sohbet eden Vali Harput, Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın dünyaca ünlü organizasyonlara ev sahipliği yapması için mücadele verdiklerini dile getirdi.

    2013'te Uludağ’ın çok farklı olacağını belirten Vali Harput, şunları ifade etti: “Uludağ’a kar bu sene erken geldi, herkes bayram etti. Biz de bayram ediyoruz. Başta Rusya olmak üzere yurtdışından misafirlerimiz var. Sporcularımıza moral vermek için buradayız. Uludağ artık Bursa'nın değil, Türkiye'nin sınırlarını aşan bir mekan. Uludağ'ı büyük vizyona uygun şekilde gerek altyapı tesisleriyle gerek de hizmet üniteleri mükemmel hale getirmek istiyoruz.”

    Tatilcilerin Uludağ'dan mutlu ayrılmalarını sağlamak istediklerini vurgulayan Harput, "Uludağ'ı sadece kış için değil 4 mevsim canlı tutmak istiyoruz. Bununla ilgili çok güzel gelişmeler devam ediyor. Uludağ'da kongre merkezi, otopark ve spor alanları problemlerini çözeceğiz. Bunlarla ilgili imar planları sonuçlandı. 2013 ile birlikte bu temel sorunları çözerek Uludağ çok farklı Uludağ haline gelecek.” dedi.

    “ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

    Uludağ'ın son durumunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bakanlarla bizzat paylaştığını hatırlatan Harput, şöyle devam etti: “Uludağ'da uluslararası organizasyonlar gerçekleştirmek istiyoruz. Küçük organizasyonları kast etmiyorum. Dünya organizasyonları benim hedefim. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Uludağ'da yetki karmaşası olmaz. Büyükşehir hudutları tüm ili kapsadığı için önümüzdeki günlerde de bu konular daha da netleşecek.”

    Vali Harput, daha sonra Uludağ Kayak ve Kamp Eğitim Merkezi’nde yeni sezonun açılışını yaptı. Tesis hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, tesisin bir yıl önce kapalı olduğunu hatırlattı. Yaz aylarında baştan sona yenileyerek yatak kapasitesini artırdıklarını belirten Şahin, şu bilgileri verdi: “Otomatik seksiyonel garaj giriş kapısı yenilendi. Çini, çatı tadilatı, tüm masa ve sandalye grupları, ısıtma ve iklimlendirme tesisatları, kayak odası, malzeme ve snovtrak bölümü, boya-badana ve duşa kabin bölümü, giriş ve çıkış kapıları, elektrik ve su tesisatları yenilendi. Tesisler 7/24 kamera sistemiyle izleniyor. Yatak kapasitesi ise 10 artırılarak 75’e çıkartıldı.”

Editör: TE Bilisim