BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Muhtemel sel baskınlarında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla oluşturulan 'Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak, özellikle dere yataklarındaki yapılaşmaların can ve mal kaybına sebep olduğunu ve bu sebeple izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

        Vali Çakacak, yılda iki defa yapılan 'Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı' ile muhtemel sel felaketlerinde can ve mal kaybının önlenmesi için ilgili kurumlarca yapılan çalışmaların değerlendirildiğini ifade etti. Önlem alınmaması nedeniyle taşkınlarda ve sel felaketinde vatandaşların mağdur olduklarını belirten Vali Özdemir Çakacak, “Üzücü olayların yaşanmaması için derelerin ıslah edilmesi, taşkın kontrol tesislerinin fonksiyonuna mani olacak müdahalelerin önlenmesi ve özellikle dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerekir.” dedi.

Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Kenan Örten, DSİ Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantı, DSİ Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz tarafından yapılan sunumun ardından kurumlarca gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim