Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Osmangazi Belediyesi’nin yaz dönemi yüzme kurslarına katılarak yüzmeyi öğrenen miniklere, sertifikalarını Başkan Mustafa Dündar verdi.

Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle startı verilen, Osmangazi Belediyesi Yaz Dönemi Yüzme kurslarının, 15 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasını kapsayan eğitim programına katılarak yüzme öğrenen çocuklar, sertifikalarını Başkan Mustafa Dündar’ın elinden aldı. Karaman yüzme havuzunda düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, şöyle konuştu:

"Osmangazi Belediyesi, yüzme sporunda, 5 havuzuyla Bursa’ya hizmet veren bir belediyedir. Havuzlarımızın daha etkin kullanılması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma doğrultusunda, birinci dönem yüzme kurslarımıza, katılan toplam 7 bin 679 vatandaşımıza, 49 antrenörümüz hizmet verdi.

Hedefimiz, yalnızca yüzme öğretmek değil, başarılı sporcular yetiştirmek, başarılı yüzücüler yetiştirmek. Osmangazi Belediyesi olarak sadece yüzme değil, her yaştan vatandaşımızın, her branşta spor yapabileceği tesislerimiz mevcut. Buradan, tüm aile fertlerimize, gelin bu tesislerimizde spor yapın diyorum. Sadece açık ve kapalı tesislerimiz değil, parklarımıza koyduğumuz fitnes aletleri ile de sağlık bir nesil, sağlıklı bir Osmangazi için herkesin ayağına kadar, spor yapma imkanını götürüyoruz."

Başkan Mustafa Dündar, konuşmasının ardından, Osmangazi Belediyesi Yaz Dönemi Yüzme Kurslarına katıp yüzme öğrenen çocuklara sertifikalarını verdi. Kurslara katılarak yüzme öğrenen çocuklar, sertifikalarını aldıktan sonra, havuz başında Başkan Mustafa Dündar’a hünerlerini sergiledi. Havuz kenarında el ele tutuşan çocuklar, hep birlikte havuza atlayarak, havuzun keyfini çıkartırken, velileri de çocuklarının bu mutlu anlarını cep telefonlarına kaydetti.

15 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasındaki kursa katılan 7 bin 679 kursiyerden 522’si erkek, 2 bin 215’i bayan serbest eğitim kurslarına katılırken, 5 bin 464 kişi de çocuk eğitim programlarına katılarak yüzme öğrendi.

Editör: TE Bilisim