PKK'nın siyasi taşeronu HDP'nin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, siyasetçi değil aynı zamanda büyük bir komedyen olduğunu geçtiğimiz günlerde "Bizim parti içerisinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğan'cılardı aslında. Bizden çok Erdoğan'ı sevip sayarak, AKP ile ilişki kurarak AKP'ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözüleceğine inanıyordu bu tipler." şeklindeki açıklamasıyla gösterdi.
Bu cümlelerin komikliği şuradan kaynaklanıyor. Teröristbaşı Öcalan, İmralı tutanaklarına yansıyan konuşmalarından birinde "HDP'yi AKP'nin kendisine gönderdiği devlet heyetiyle beraber kurduğunu" belirtmişken, AKP'nin PKK açılımından sorumlu eski bakanlarından olan Beşir Atalay "HDP, Öcalan ile Hakan Fidan'ın başbaşa verip kurdukları güzel bir projedir" demişken Selahattin Demirtaş'ın bu ifadeleri komiklik değil de nedir?
AKP-HDP iç içe geçmiş bir yapıdır.
HDP'de Erdoğan yalakaları varda, AKP'de Öcalan yalakaları yok mu Demirtaş?
7 Haziran seçimlerinden hemen sonra Kaçak Saray'a giden HDP'liler, 1 Kasım seçimlerinden hemen sonra "Başkanlık sistemi tartışılabilir, destek verebiliriz" diyen HDP'liler varken Selahattin Demirtaş elbette haklıdır. Ama komedyenliği de şuradan gelmektedir.
Bu sözde özeleştiriyi yapan Selahattin Demirtaş milyonların huzurunda televizyon ekranlarından "Recep Tayyip Erdoğan güçlü liderdir" açıklamasını da yapmış biridir.
HDP'yi teröristbaşı Öcalan ile AKP beraber kurduysa, HDP'de içinde elbette Erdoğan yalakaları olur. Bunun esprisini yapmaya ne gerek var Demirtaş?
Ya AKP içindeki Öcalan yalakası şunlardan niye bahsetmiyorsun?
"Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var." Diyen AKP'li Yalçın Akdoğan değil mi?
"Öcalan'ın durduğu yer, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. İmralı'da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor." Diyen AKP'li Mehmet Metiner değil mi?
"Abdullah Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor." Diyen AKP'li Yiğit Bulut değil mi?
"Öcalan, devletin elindeki bir oyuncak değil, Kürt hareketinin kurucusu ve önderi konumundaki siyasi bir aktördür." Diyen AKP'li Kurtuluş Tayiz değil mi?
"Öcalan bölgenin ve Türkiye'nin reel politiğini daha sağlıklı değerlendiriyor." Diyen AKP'li Sadullah Ergin değil mi?
"Abdullah Öcalan Kürtler'in önderidir" diyen AKP'li Beşir Atalay değil mi?
Uzat uzat bu örnekler bitmez Demirtaş!
AKP'nin oy oranına göre AKP'de Öcalan yalakaları büyük oranda, HDP'nin oy oranına göre ise Erdoğan yalakaları az oranda kamuoyuna yansımaktadır.
PKK'lı Demirtaş HDP'deki Erdoğan yalakalarını vurgularken, AKP'deki Öcalan yalakalarından da bahsetmezse haksızlık yapmış olur.
Selahattin Demirtaş, Eşbaşkanlığını yaptığı HDP isimli partinin, AKP'nin siyasi yavrusu olduğunu artık anlamalı ve kabullenmelidir. AKP ve Öcalan birlikteliği olmasa idi bugün HDP olmaz ve bu oy oranına ulaşamazdı. HDP'yi güçlendiren AKP'dir. Bunu AKP'nin en etkili ismi Beşir Atalay "HDP'ye de büyük rol verildi, yani HDP aslında -önce BDP, sonra HDP- yani biz onlara siyasetin tekrar içinde etkili rol verdik. Aslında onlar çok da eleştiri alıyorlardı yani parlamentodaki çalışmalarıyla ilgili falan. Biz bir anlamda onları güçlendirdik." Sözleriyle bunu zaten itiraf etmiştir.
Türkiye AKP'deki Öcalan yalakalarıyla ve HDP'deki Recep Tayyip Erdoğan yalakalarıyla bir felakete doğru sürükleniyor.
Türkiye'de de maalesef suçlananlar bu ilişkileri çözen olmaktadır. Aynı MHP gibi, aynı Devlet Bahçeli gibi…
Ama tarih Türk milliyetçilerini hep haklı çıkarmıştır.