Recep Tayyip Erdoğan'ın 'KaçAK Saray'ındaki ilk yabancı konuk Papa Francis olacakmış. Hem de övgü dolu bir mektupla davet edilmiş. Milli Gazete geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa Francis'e yolladığı mektubu manşetten yayınladı. 
Mektup "Kutsiyetpenahları Papa Fransuva" hitabıyla başlıyor, övgü dolu sözlerle devam ediyor ve "Programınız açısından uygun olduğu takdirde 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Yüce Kişiliğinizi ülkemizden ağırlamaktan, onur ve mutluluk duyacağımı bildirmek isterim. Bu vesile ile Yüce Kişiliğinizin sağlık ve mutluluğu için en halisane dileklerimi sunarım" cümleleriyle son buluyor.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Hristiyan Katoliklerin ruhani lideri olan Papa Francis'i 'Kaçak Saray'da ağırlayacak olması ve mektupla bu şekilde davet etmesi, bize Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi düzenlediği mitinglerde Fethullah Gülen'e yönelik "Vatikan'a mektuplar yazmıştır, Papa ile de el ele fotoğrafları vardır. Neyi nasıl yapıyorsun anlamak zor." sözlerini hatırlattı.
Fethullah Gülen'e bu cümleleri kurmadan öncede kendisinin de İslam'a ve sevgili peygamberimize hakaretler eden Papa 16. Benedikt'le çok samimi fotoğrafları vardı. Ve Papa 16. Benedikt'in Türkiye'ye gelişinde onu uçağın kapısında karşılamıştı.
Oysa Papa 16. Benedikt'in Türkiye'ye gelmesinden önce İslam'a ve sevgili peygamberimize yaptığı alçak saldırılar için Recep Tayyip Erdoğan "çirkin ve talihsiz" değerlendirmesinde bulunmuş ve "Papalık makamdaki kişi, konuşmalarını süzgeçten geçirmelidir." demişti. Bir başka açıklamasında ise ''tam bir özür gerçekleştirilirse bu İslam dünyası için daha rahatlatıcı olur'' çağrısında bulunmuştu.
Papa 16. Benedikt özür dilemediği gibi Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2006 yılında Türkiye'de ağırlanmıştır.
Tabi Papa 16. Benedikt'e İslam'a yönelik saldırılardan dolayı büyük tepki olduğu için Türkiye'de ağırlamadan önce her türlü nabız ölçme tekniklerini de kullanmıştı.
Papa 16. Benedikt'in gelecek olması üzerinden başlayan tartışmalara, NATO ve YAŞ toplantısından dolayı Papa 16. Benedikt'le görüşemeyeceğini medya üzerinden kamuoyuna  "NATO toplantısı dönüşünde Ankara'da YAŞ toplantısına katılacağım. Aynı gün Papa İstanbul'da olacak. Böyle önemli bir toplantı varken, Papa ile görüşmem mümkün olmayacak. YAŞ'ı iptal edemem" şeklinde katılmıştı.
Hatta bu açıklama üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa 16. Benedikt'le görüşemeyecek olmasını  yandaş medya Papa'nın İslam'a saldırıları karşısında bir tavır ve dik duruş olarak pazarlıyordu. Adeta 'Mücahit Erdoğan' nutukları atıyorlardı. "Recep Tayyip Erdoğan Papa ile aynı fotoğraf karesine girmeyecek kadar tavırlıdır" şeklinde coştukça coşuyorlardı.
O da ne? "Papa ile görüşmem mümkün olmayacak" diyen Recep Tayyip Erdoğan birden tavır değişikliğine girerek "Papa'nın Türkiye'ye iniş saatiyle bizim uçuş saatimiz denk gelirse kendisiyle görüşebiliriz." açıklamasını yapmış ve dediğini yaparak gerçekten görüşmüştü. Hem de uçağın merdivenlerinde sabırsızca bekleyerek yapmıştı Papa karşılamasını.
Çok samimi pozlar verdi, neşesi oldukça yerindeydi.
Recep Tayyip Erdoğan, o görüşmede, Papa'ya ibrik ve işlemeli porselen tabak armağan etti. Papa da Erdoğan'a mozaikten yapılma bir tablo ile Vatikan'ın Türkiye ziyareti için özel yaptırttığı bir madalyon hediye etmişti.
Fethullah Gülen'e yaklaşık 9 ay önce"Vatikan'a mektuplar yazmıştır, Papa ile de el ele fotoğrafları vardır. Neyi nasıl yapıyorsun anlamak zor." şeklinde eleştiri getiren Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan 8 yıl önceki manzarası da buydu. 9 ay önceki eleştirisi ortada iken Papa aşkı yine depreşti. Ve Papa 16. Benedikt'ten sonra yerine geçen Papa Francis'i 'KaçAK Saray'ın ilk yabancı konuğu olarak ağırlayacak.
'KaçAK Saray'ı herhalde Papa efendi kutsayacak !
"Gerekirse papaz elbisesi bile giyerim." diyen ve gerçekten Haçlı Cübbe giymiş olan,
İşgal ettiği ülkelerde milyonlarca Müslümanı öldüren kendisini Haçlı Seferleri yapmakla tanımlayan ABD askerlerine "ABD'nin Irak'ta savaşan kahraman bay ve bayan askerlerin en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en az zamanda dönmeleri temennisi ile duacıyız" şeklinde dua etmiş olan,
ABD yöneticilerinin "Haçlı Seferleri yeniden başlıyor" diyerek duyurduğu ve 22 İslam ülkesinin haritasını, sınırlarını ve rejimlerini değiştirmeyi ana hedef olarak açıkladığı Büyük Ortadoğu Projesi'nde "Eşbaşkanlık" yapan,
Tarihteki Müslümanların üzerine akın yapan, Müslümanları kılıçtan geçiren Haçlı Seferlerini "Tarih boyunca, Doğu ile Batıyı, Müslümanlar ile Hıristiyanları ayrıştıran en büyük çatışmaların, Haçlı seferleri olduğu iddia edildi. Haçlı seferleri, aynı zamanda tüm bu tarafların birbirini tanıdığı, birbirleriyle iletişime geçtiği, birbirleriyle ittifaklar kurduğu, en önemlisi de, çok yoğun bir şekilde bilim ve sanat noktasında alışverişte bulunduğu dönemlerdir." şeklinde öven biri olan Recep Tayyip Erdoğan'ın KaçAK Saray'ındaki ilk yabancı konuk Papa Francis'i davet etmesi bizi asla şaşırtmaz. Açıktan Hristiyan aleminin dini hedeflerine ve projelerine hizmet eden birisi için oldukça doğal bir davettir. Recep Tayyip Erdoğan "Gizli Hristiyan mı acaba? "diye şüpheye mahal bırakmayacak derece de kendisini görüldüğü gibi Hristiyan alemine adamıştır.
Fener Patriği 1.Bartholomeos'un sözcüsü Anagnostopulos ne diyordu: "Hıristiyanlar için böyle çalışan bir Başbakan görmedim. Bu insan(RTE) tarihe geçecektir."
En acı olanda bu hizmetini Müslümanlardan aldığı destekle yapmaktadır.
Vatikan Recep Tayyip Erdoğan'la ne kadar övünse azdır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan onlar için büyük bir nimettir.
Papa efendi de hazır KaçAK Saray'ı kutsamaya gelecekken, KaçAK Saray'a birde Zangoç atayarak dönerse her şey tam olacaktır.