Ümitsiz Olma Türkiye! Ümitsiz Olma Türkiye!
 150 yıl'da Ruslara hep mağlup olduk bir kez galip geldik bu galibiyeti bize yaşatan kahramanları ayakta alkışlıyor önlerinde saygı ile eğiliyoruz.

Son yüz elli yılda Türkleri yenen Ruslar bir kez mağlup oldu. Adı konmamış Komünist saldırıda aslında sıcak denizlere inme hayali Rus çarı Deli Petro'nun da hedefiydi değişen sistemlere rağmen aynı yolun yolcusu olan Rusları kim durdurdu ? Bu kahramanlık öyküsünün efsanesi sivil direnişin mimarı Ülkücü Milliyetçi hareketin mensuplarını tebrik ediyor şehitleri rahmet minnet ve saygı ile anıyoruz.

Suriye'de Ruslar ile savaşa girersek; korkarım Rus füzeleri ile ülkemizin sonu olur bu savaş...
Ruslar ile Osmanlı son 150 yılında 12 defa savaşmış ve maalesef bu savaşların tümünü Ruslar kazanmış ve İstanbul'a kadar işgale gelmişlerdi.
İstanbul Yeşilköy deki Ayestefanos anlaşmasından sonra da Ayastefanos anıtının yapılmıştı (1895-1914)
Rusların bir zafer abidesi olarak yaptıkları bu anıt, I.Dünya savaşı'nın başladığı yıllarda Türk halkını Almanların yanında savaşa motive etmek için başlatılan kampanyada hedef haline gelmiştir. 
Osmanlı devletinin İttifak Devletleri'nin yanında yer almasının kesinleşmesiyle Ayastefanos- Rus abidesi'nin yıkılması Milli bir dava haline gelmiş, özellikle yazdığı makalelerle Aka Gündüz konuyu bütün halkın sorunu haline getirmiştir. 
Savaşın resmen ilan edilmesinden on üç gün sonra 14 Kasım 1914' te saat 08.30'da Yeşilköy yakınlarındaki bu anıt,halkın gözleri önünde havaya uçurulmuştur.

Editör: TE Bilisim