Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Kayseri’de Hacılar Arama-Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü’nün (HADAK) düzenlediği 22. Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı heyecanı yurdun dört bir tarafından gelen 400 dağcının katılımıyla başladı.

Hacılar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren HADAK'ın 2 gün boyunca sürdüreceği ‘Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı’ bu gece saat 03.00’da 400 dağ tutkunu sporcunun ilk adımları ile başlayacak. 3 bin 900 metrelik Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapacak olan sporcular akşam saatlerinde çadırlarını kurup, hazırlıklarını tamamladı. Zorlu bir parkura sahip olan ‘Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı’ öncesinde dağcılar, Sütdonduran Yaylası’nda dağ sporu yaparken hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okunarak kamp açılışı gerçekleşti.

“ÇOK ZOR, SIKINTILI BİR PARKUR”

Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Kulübü’nün de başkanlığını yapan Doğan Ekici, tırmanışla ilgili açıklamalarda bulundu. Parkurun zorlu olduğunun altını çizen Ekici, “22.sini yapacağımız Erciyes Zirve Tırmanışı başlamak üzere. Rabbim kazasız belasız tırmanışlar nasip etsin. Türkiye'nin dört tarafından ve yurt dışından 400 dağcı gelmiş bulunmakta. 22.00'da yatış var, gece 03.00’da kalkılıyor. Cumartesiyi pazara bağlayan gece zirveye çıkış olacak. Tırmanmak 7 saat sürüyor. Saat 10.00 gibi zirveye varılıyor. Ben de 5 defa çıktım, zorlu bir parkur. 1 saat kadar orada kalınıyor ve 3-4 saat gibi de iniş sürüyor. Yani 11-12 saatlik bir yürüyüş parkuru olacak. Ekip başına uymak gerekiyor. Çünkü zor, sıkıntılı bir parkur. İnşallah kazasız belasız tırmanışlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT TARAFINDAN DAĞCILAR KATILDI

Erciyes Dağı’na daha önce 2 kez tırmanış gerçekleştiren ve Kayseri’ye Ankara’dan gelen dağcı Süleyman Demircan ise heyecanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ankara’dan geliyorum. Erciyes'e 3. tırmanışım olacak. 7 kere şeytandan tırmandım, bu 3. de Sütdonduran’dan olacak. Dağ aşkı farklı bir olaydır. Dağı sevmeyen insanı da sevmez, toplumu da sevmez. Doğayı korumayan insan insanı da korumaz. Doğa aşkı farklı bir insan ekolüdür. Bir kere de olsa bu dağa çıkma şerefine eriyoruz.”

“MUHTEŞEM İKİ GÜN OLACAK”

Erciyes Zirve Tırmanışı'na ilk defa katılan ve Sivas’tan gelen dağcı Ayhan İlaslan da, muhteşem iki günün kendilerini beklediğini dile getirdi. İlaslan, “Bu sene 22.si düzenlenen Hacılar zirve tırmanışına geldik. Heyecanlıyız, kamplarımızı kurduk. 2 gün boyunca burada kamp süreci geçireceğiz. Bu organizasyonu düzenleyen Hacılar Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyonda bizleri Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen dağ sporu ile uğraşan arkadaşlarımız burada buluşuyor. Bizim de muhteşem 2 gün geçirmemize sebep oluyorlar. Kamp yerlerimiz, çadırlarımız hazır. Şimdi heyecanla sabah saat 03.00 sularını bekliyoruz. Bu saatte tırmanışa başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Zirve tırmanışına saatler kala dağcılar, şarkılar ve türküler söyleyerek kamp ateşi yaktı.Cihan

Editör: TE Bilisim