ABD'nin İncirlik'e alternatif bir üs ihtiyacı olduğunu söyleyenlerin sayısı hızla artıyor. Bipartisanpolicy.org adlı web sayfası, bu konuyu yeniden gündeme getirirken, alternatif üslerin yerlerini gösteren bir de harita yayınlandı. Haritada bulunan üç üssün

Musul, Kerkük ve Erbil'de bulunmaları ayrıca dikkat çekici.


Yazıda, 50 senedir ABD ordusunun İncirlik'te süregelen varlığının ''istikrarlı ve dostça'' bir ülkede sürdüğü, fakat geçen yıllarda bu durumun değişiklik göstermiş olmasının ABD tarafından yapılması gereken yeni planlarda etkili olması gerektiği belirtiliyor.


Ankara'da iki ülke arasındaki ilişkiye olan algının, ABD'nin Ankara'ya daha fazla ihtiyacı olduğu yönünde olduğu iddia edilirken, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimine dair ABD'yi halka açık şekilde suçlaması anımsatılıyor. Türkiye'nin aynı zamanda jeostratejik önemini ABD üzerinde baskı aracına dönüştürdüğü de belirtilmiş.

Rusya ile geliştirdiği ilişkiler ve ABD'nin Iraklı ve Suriyeli Kürtlerle olan ittifakına karşı duruşuyla, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeleyi zorlaştırdığı, Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğüne karşı tutumunun da eleştirilmesi gerektiği, ancak günümüze kadar önemli bir müttefik olması nedeniyle susan ABD'nin artık Türkiye'ye karşı sesini yükseltmesi ve tavır değişikliği sergilemesi gerektiği söyleniyor.

Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.

BPC Türkiye Özel Tim Üyesi ve emekli General, Charles Wald'ın Washington'a yaptığı çağrıya atıfta bulunulan yazıda, Wald'ın istikrarını kaybederek ABD'ye düşmanlaşan Türkiye yerine ABD'nin acilen bölgedeki etkin varlığını sürdürebileceği yeni bir yer araması gerektiğine dair sözlerine yer veriliyor.

(Kaynak: Oda TV)

Editör: TE Bilisim